Actualitate

(Video) Scandalul vizelor de la Balta Albă, în atenția Prefecturii. Aceleași suspiciuni și într-o altă comună din Buzău

Protestul spontan de la Balta Albă, acolo unde s-a creat agitație după ce zeci de persoane ar fi primit vize de flotant deși nu locuiesc în comună, subiect relatat aici, a creat ecouri până la Prefectura Buzău. Este vorba despre o sesizare scrisă trimisă ieri dimineață prin care se cere verificarea fenomenului vizelor de flotant care pare să ia amploare înaintea alegerilor. Documentul scris a fost însoțit și un tabel ce conține mai mult semnături ale locuitorilor din Balta Albă care nu sunt de acord cu acordarea acestor vize.

”Am primit o sesizare ieri dimineață. Am analizat împreună cu colegii mei care este cea mai rapidă și cea mai eficientă cale de intervenție a Instituției Prefectului și, în dimineața aceasta, am trimis sesizarea către Direcției de Evidența Populației, structura județeană, pentru a analiza situația în regim de urgență. (…)În lege scrie că dacă la nivelul Direcției de Evidența Populației sunt suspiciuni cu privire la acordarea vizelor de flotant se solicită către IPJ verificarea acestor suspiciuni. Iar în normele aflate în vigoare avem procedură de anulare a acestor vize de flotant dacă se constată că ele nu sunt făcute cu respectarea tuturor prevederilor legale”, a spus Daniel Țiclea, prefect Buzău.

Iar cazul de la Balta Albă nu este singurul. O altă situație care a fost cercetată de  Prefectura Buzău și în comuna Cătina, acolo unde existau informații că ar fi fost acordate nu mai puțin de 400 de vize de flotant. Potrivit prefectului Daniel Țiclea, suspiciunea de la Cătina nu a fost probată, acolo fiind eliberate doar 50 de vize de flotant.

În acest context, Daniel Țiclea susține că „în momentul de față nu există acest fenomen (n.r acordarea vizelor de flotant ) ca desfășurare masivă sau ostentativă în județul Buzău”.