Actualitate Agricultura acum

(Video) Șeful MADR, asaltat de producătorii nemulțumiți care nu și-au primit ajutoarele. Ce le-a răspuns Barbu

Vizita ministrului Agriculturii la Buzău s-a încheiat cu participarea la deschiderea târgului Toamna Buzoiană, prilej cu care s-a întâlnit cu producătorii din tot județul, beneficiari ai ajutoarelor de minimis. Momentul a fost așteptat cu nerăbdare, în special, de legumicultorii înscriși în Programul Tomata care nu și-au primit banii promiși de la stat și care au profitat de prezența șefului MADR pentru a-i cere socoteală.

După cum se poate vedea și în aceste imagini, Florin Barbu a mers alături de premierul Marcel Ciolacu aproape pe la toate standurile producătorilor, oprindu-se chiar și pentru mici cumpărături sau degustare de produse, timp în care legumicultorii l-au asaltat cu întrebări. Cei mai mulți au vrut să știe însă când își vor primi cei 3000 de euro promiși în Programul Tomata, program în care Buzăul are înscriși aproape o mie de cultivatori.

Răspunsul a venit imediat.

”Luni-marți încep plățile. Am întârziat un pic pentru că am vrut să dăm suma întreagă de 3.000 euro, nu 2.300 de euro. Am suplimentat cu 13 milioane de euro”, a precizat ministrul Florin Barbu, în cadrul unei vizite oficiale la Buzău.

Șeful MADR le-a explicat că plățile la programul Tomata au fost puțin întârziate pentru a obține toți banii necesari de la buget, astfel încât să plătească întreaga sumă de 3.000 de euro.

Șeful MADR a fost însoțit și de premierul Marcel Ciolacu, care a confirmat informația. Acesta a precizat că Guvernul a făcut economii în altă parte, astfel încât să poată suplimenta suma pentru plățile la Programul Tomata.

Ministrul Agriculturii s-a arătat încântat de ceea ce a găsit în târg astfel că a plecat de la Buzău cu struguri și cârnați de Pleșcoi.