Actualitate

(VIDEO) Spargere la un magazin sătesc, ”lucrare” de profesioniști? Au golit rafturile și au furat până și camera de supraveghere!

O spargere care a avut loc în luna august la un magazin sătesc ridică multe semne de întrebare, pentru că, prin modul în care s-a acționat, pare să fie opera unor hoți profesioniști, neprinși până acum de poliție.

Totul s-a întâmplat în noaptea de 20 spre 21 august, în comuna Vâlcelele. Circa o jumătate de oră au stat hoții în magazin, după cum reiese din înregistrările camerei de supraveghere din magazin. Camera, una wireless, a transmis datele către un computer, și așa s-au putut vedea și imagini, pentru că altfel nu ar fi existat nimic, hoții furând inclusiv camera video. Jaful a fost descoperit dimineață, de angajata magazinului, care a venit la lucru. Gratiile și ușa erau închise doar de formă, iar femeia și-a sunat imediat șeful, care a anunțat incidentul la 112. Poliția a venit, a cercetat zona, au fost luate amprente și s-a deschis o anchetă.

Hoții au făcut ”curățenie” în magazin, furând tot ce au găsit.

”Au luat țigările, tot ce a fost pe raft, tot ce au găsit țigări, au luat încasările din ziua precedentă, vreo 2000 de lei plus încă vreo 300 de lei cât mai era prin tejghea. Și au mai luat ulei, oțet, borș la plic, șampoane, sprayuri, parfumuri, tot ce au găsit din gama asta, șosete. Au luat sucurile la doză și plastic, băuturile fără alcool, niște sticle de vodcă. Au furat și camera de supraveghere cu totul, era o cameră wireless. Mai era una, pe aia nu au văzut-o, era mai ascunsă și nu au furat-o, dar aceea filmează mai mult înspre afară. Fiind întuneric, mai mult se aude, nu se vede mare lucru”, a spus, pentru Șansa News, proprietarul magazinului, Dumitru Vâlcu.

Bărbatul nu bănuiește pe nimeni, dar spune că în perioada respectivă prin zonă veneau mulți străini, la piața de pepeni. Patronul magazinului crede că ancheta bate pasul pe loc, mai ales că, din ceea ce i-au spus până acum polițiștii, pare că aceștia nu au prea multe informații despre hoți. În imaginile surprinse de camera furată se vede imaginea unei persoane care pare să fie o femeie. Nu se vede nici o figură, hoții fiind mascați. Nici camerele din comună nu au surprins mare lucru, dar le-au oferit indicii polițiștilor că mașina cu care au venit hoții ar fi fost furată.

”Din ce mi-au spus ei (polițiștii – N.R.) au fost mascați, nu li se văd decât ochii. Mașina ar fi avut numere false, ar fi un VW Touareg negru, din ce s-a văzut pe camerele din comună, dar în rest nimic. Din ce a apucat camera să filmeze atunci se bănuiește că ar fi o persoană de sex feminin, așa cum se vede după imaginea aceea. Că după aia au jumulit-o…”, a mai spus Dumitru Vâlcu.

Potrivit estimărilor, prejudiciul creat de hoți se ridică la circa 80 de milioane de lei.

Reprezentanții IPJ Buzău confirmă că există în lucru un dosar penal pentru infracțiunea de furt calificat, dar precizează că deocamdată nu pot fi făcute publice detalii din anchetă, cercetările fiind în curs, pentru identificarea și tragerea la răspundere a infractorilor.