Actualitate Divertisment

VIDEO: SPORTUL DE ECHIPĂ, PRACTICAT ȘI ÎN PANDEMIE. Unde îl poți practica și cât costă

O experiență de neuitat. Adrenalină și distracție pe cinste alături de prieteni. Toate într-un mediu sigur, fără grija transmiterii coronavirus.  Asta promit instructorii care deja au dat startul sezonului de rafting pe râul Buzău.

În timpul unei intervenții telefonice în cadrul emisiunii Focus News, Mihai Mareș, instructor de rafting,  a vorbit despre condițiile în care se poate practica acest sport de echipă chiar și în pandemie.

”Chiar dacă este un sport în aer liber, de apă, presupune totuși echipaje pentru că este un sport de echipă  și această pandemie ne obligă să avem unele schimbări. Pentru a păstra distanța suficientă, punem mai puține persoane în barcă. De asemenea, transportul până la râu îl facem în condiții speciale. Preferăm să ne deplasăm cu trenul decât cu mașina, ceea ce face un pic mai inedită experiența pentru toată lumea. Desigur purtăm măști. Dezinfectăm echipamentele mai mult decât o făceam înainte. Așa cum avem grijă de turiștii noștri pe apă vom avea și din punct de vedere epidemiologic”, a spus Mihai Mareș, instructor rafting.

Sezonul a fost deja deschis deși turiștii nu mai sunt în număr atât de mare ca în alți ani, iar cea mai mare absență o reprezintă străinii.

Mihai Mareș

” Anul trecut au venit turiști din 14 țări, de pe toate continentele. Anul acesta am deschis timid. Cei mai mulți turiști au fost din România, până acum am avut doar o pereche din America. Sperăm ca lucrurile să se mai relaxeze, odată cu deschiderea zborurilor din România” , a spus Mihai Mareș.

Invitația la adrenalină a fost lansată, iar căutătorii de senzații tari și iubitorii de natură sunt așteptați la rafting în fiecare weekend. Instructorii promit o experiență de neuitat adunată în 13 kilometri de ape învolburate alternate cu zone liniștite.

” E o tură de rafting care se adresează tuturor. E un sport care se adresează în egală măsură familiilor cu copii cât și căutătorilor de adrenalină. Parcursul nu este periculos însă acele valuri, acele căderi de apă, acei bolovani printre care ne strecurăm cu bărcile ridică suficiente obstacole încât să facă cei 13 kilometri foarte de antrenanți”, spune Mareș.

Tura de rafting este cu atât mai antrenantă cu cât ploile din ultima perioadă au mărit cotele râului, făcându-l perfect pentru plimbarea cu barca.

”Pe noi ne ajută ploile. Râul Buzău are mai multe valuri decât de obicei și pentru rafting este perfect. Ne ajută două lucruri principale: odată înclinarea albiei râului care face ca apa să curgă cu viteză mai mare și hidrocentrala ne ajută cu debite mărite. Noi facem rafting când hidrocentrala Nehoiașu dă drumul la apă. Parcursul este atât de spectaculos încât noi l-am ales pentru organizarea competiției internaționale. De trei ani, aici se organizează Cupa Europeană de Rafting a României care parte din Calendarul European de Rafting”, a mai adaugat instructorul, în emisiunea Focus News.

O tură de rafting pe râul Buzău durează trei ore și costă între 180 și 220 de lei. Copiii între 7 și 15 ani plătesc un preț mai mic.