Actualitate

(Video) Toma cere Guvernului deblocarea angajărilor din Primăria Buzău. Noua organigramă are zeci de posturi vacante

Primăria Municipiului Buzău încheie anul 2023 cu o nouă organigramă. Consilierii locali reuniți vineri, 22 decembrie, într-o ședință extraordinară, au votat, cu excepția grupului PNL – detalii aici, proiectul propus de Constantin Toma prin care se impune reorganizarea tuturor direcțiilor, serviciilor și departamentelor din cadrul Primăriei. În concluzie, unele posturi vor dispărea și vor fi înființate altele astfel încât, în total la Palatul Comunal vor fi 359 de funcții.

Momentul votului nu a trecut fără intervenția consilierilor din Opoziție care, deși au anunțat că nu sunt de acord cu acest proiect, au cerut explicații primarului cu privire la numărul mare de posturi nou-înființate, în condițiile în care în urmă cu câteva săptămâni s-a impus reducerea numărului de posturi din cadrul primăriilor.

Explicația primarului a venit rapid: ”Avem nevoie de a acoperi necesitățile de funcționare ale Primăriei Buzău!”

În plus, Constantin Toma a subliniat faptul că sunt departamente unde nu este niciun angajat , respectiv Centrul de Monitorizare a Traficului unde trebuie angajate 10 persoane. De asemenea, este nevoie de specialiști în atragerea de fonduri europene dar și de angajați la Serviciul de Urbanism.

Totuși, pentru a putea fi pusă în aplicarea noua organigramă ar trebui organizate concursuri, însă în prezent, angajările din instituțiile publice sunt blocate motiv pentru care Toma vrea să trimită un memorandul Guvernului prin care să obțină aprobarea organizării concursurilor în vederea ocupării posturilor vacante.

Potrivit noii organigrame, în Primăria Buzău vor fi înființate noi servicii printre care Serviciul De Economie Circulară. De asemenea, o altă noutate adusă în urma reorganizării o reprezintă faptul că 10% dintre posturile scoase la concurs se vor adresa tinerilor debutanți.

Autorul știrilor

Marilena Dinu

3 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Se vad rezultatele : trafic infernal, gropi peste tot, santuri aparute dupa asa zisa “refacere”, ce mai, lucrari bine gestionate, urmarite si rezolvate ! Asa ca, mai angajati zeci de bugetari pe banii publici, mancatori de bani degeaba, ca asa vrea Toma faliment – f—l in gura !

  • Don Primarele Înainte de memorandumul către guvern,mai bine ai întrebă locuitori Buzăului dacă din taxele lor sun dispuși să finanțeze alți habarniști in primarie angajați prin P(pile)C(cunoștințe)R(relații)