Momentul cel mai așteptat de copiii din toată lumea se apropie cu pași repezi. În scurt timp, Moș Crăciun va ajunge și în România și va lăsa sub brazii împodobiți frumos cadouri pentru copiii cuminți.
Cei mai nerăbdători pot urmări, ca în fiecare an, traseul exact al Moșului prin toată lumea. Sania trasă de reni poate fi urmărită cu ajutorul datelor transmise prin GPS din toate colțurile lumii AICI sau chiar pe site-ul Comandamentului Nord-American de Apărare Aerospațială AICI.
Un om de știință american a lămurit însă și unul dintre cele mai mari mistere ale lumii. El a reușit să răspundă la întrebarea: cum reușește Moș Crăciun să ajungă, în doar 24 de ore, la copiii din toată lumea?
Larry Silverberg, profesor de inginerie mecanică și aerospațială la North Carolina State University, a calculat viteza cu care trebuie să zboare sania pentru a ajunge la toți copiii. Astfel, potrivit calculelor făcute de acesta, viteza cu care zboară sania trasă de renii magici este de 8.180.295,55 kilometri pe oră.
Însă, pentru că Moș Crăciun este bătrân, iar viteza foarte mare l-ar putea pune în dificultate, omul de știință are și câteva sugestii. Alături de studenții săi, Silverberg îi transmite Moșului că ar trebui să folosească norii de relativitate. Aceștia i-ar permite să ”tragă” de timp la propriu șă să-i ofere câteva luni întregi pentru a duce cadourile în toată lumea, timp care, pentru toți ceilalți oameni, ar fi, de fapt, doar câteva minute.
O altă sugestie ar fi ca Moșul să folosească mai multe sănii. Recomandarea oamenilor de știință ar fi ca toate cadourile să fie încărcate într-un număr de 750 de sănii, fiecare urmând să se deplaseze cu o viteză de 128,75 kilometri pe oră, un scenariu mult mai realist. Detalii despre calculele pe care le-a făcut omul de știință american găsiți AICI.
Adaugă comentarii