Actualitate

(VIDEO) Traficanți care plasau droguri pe piața din Buzău, trimiși în arest. Unde se întâlneau cu clienții

UPDATE: Potrivit unei informații parvenite în cursul serii, instanța a emis pe numele celor 5 persoane mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

O grupare care a plasat droguri de mare risc în Buzău, circa jumătate de an, a fost destructurată de anchetatorii din Buzău. Este vorba despre 5 persoane din Buzău și Brăila, cu vârste cuprinse între 26 și 38 de ani, acuzate de trafic de droguri de  mare risc  și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii.

Potrivit primelor date, traficanții, 3 din Buzău și 2 din Brăila, își vindeau marfa, în special, în cluburi și cazinouri din municipiul Buzău. Aici se întâlneau cu clienții și le înmânau drogurile în schimbul cărora primeau sume cuprinse între 150 și 250 lei. Unul dintre traficanți a fost prins, sâmbătă seară, în trafic, cu o importantă cantitate de droguri pe care urma să le vândă.

“Din materialul probator administrat în cauză a reieșit faptul că, în perioada iulie 2023 – ianuarie 2024, aceștia au vândut, în mod repetat, droguri de mare risc (cristal) și substanțe psihoactive (2MMC), către consumatori din județul Buzău, cu sume cuprinse între 150 și 250 lei pentru o doză. Doi dintre inculpați au acționat preponderent în zona unor cluburi și cazinouri , vânzarea substanțelor interzise realizându-se in incinta sau în imediata apropiere a acestora. De asemenea, unul dintre inculpați a fost depistat în seara de 17.02.2024  în municipiul Buzău, în timp ce deținea o cantitate de cristal (3-CMC, drog de mare risc) în scopul comercializării”, transmit procurorii DIICOT.

Au fost efectuate mai multe percheziții în Buzău și Brăila, în urma cărora anchetatorii au ridicat atât droguri, cât și sume de bani.

“În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în județele Buzău și Brăila, au fost descoperite și ridicate cantități de droguri  de risc și mare  risc (cristal și comprimate cu substanța activă alprazolam), un grinder, un cântar, 8 telefoane mobile, 4.700 de lei şi 2.800 de euro, precum și alte mijloace de probă”, se arată într-un comunicat al IPJ Buzău.

Cei 5 indivizi acuzați de trafic de droguri au fost trimiși în arest.