Actualitate Agricultura acum

(Video) Un dar care va rodi! Mărțișorul inedit oferit de cercetătorii Stațiunii Legumicole

O sută de doamne și domnișoare au primit de 1 Martie mărțișoare plantabile. Este vorba despre o inițiativă a cercetătorilor Stațiunii Legumicole care în locul tradiționalului buchet de flori au oferit  în dar semințe de flori și legume din soiurile omologate la Buzău. Mărțișorul a fost primit cu bucurie, iar doamnele au recunoscut că obișnuiesc să cumpere semințe și răsaduri de la Stațiune pentru că vor să consume produse românești.

Acțiune a avut loc la ora prânzului, pe Platoul Dacia, și, în doar câteva minute toate cele o sută de mărțișoare au fost împărțite. Doamnele au fost extrem de încântate de idee și chiar dacă locuiesc la bloc și nu au unde să cultive legume au spus că le vor dărui rudelor de la țară.

A fost pentru a două oară când cercetătorii buzoieni au avut o astfel de acțiune și spun că inițiativa a avut ca scop promovarea imaginii Stațiunii de Cercetare din Buzău.

Stațiunea din Buzău oferă, pe lângă răsaduri de legume, foarte multe semințe de plante aromatice, medicinale și decorative. Toate soiurile oferite spre vânzare sunt din producție proprie.