Actualitate

VIDEO: Va aduce 2022 prima parcare publică subterană din Buzău? Cum arată planurile Primăriei

2022 va fi anul amenajărilor de parcări în municipiul Buzău, confruntat cu un deficit de spații pentru mașini, mai ales în zonele centrale ale orașului. La propunerea consilierilor liberali, primarul Constantin Toma a anunțat că amenajarea de noi parcări va fi o prioritate și a și prezentat, la ultima ședință a CLM Buzău, stadiul inițiativelor de acest tip.

Problema parcărilor a fost adusă în atenția edilului-șef de consilierul PNL Florin Sangiu, în ședința Consiliului Local Municipal. Alesul liberal a atras atenția cu privire la problema stringentă a lipsei locurilor de parcare, mai ales în contextul demarării unor ample proiecte de infrastructură în oraș.

Răspunsul primarului Constantin Toma a venit prompt. Edilul șef a explicat punctual cum vor fi reamenajate zonele din jurul Palatului Comunal, odată cu startul proiectului privind modernizarea centrului orașului. De exemplu, strada Ostrovului va fi semaforizată și va avea dublu sens, iar pe câteva străzi adiacente vor fi amenajate locuri de parcare. Străzile respective vor avea sensuri unice.

În același timp, municipalitatea are în plan realizarea unei parcări subterane, pe 3 nivele, în zona parcului Sfinții Îngeri. Iar în ceea ce privește locurile de parcare de pe marginea Bulevardului Unirii, desființate, vor fi înlocuite cu unele noi, supraetajate, ce vor fi amenajate pe locul fostelor puncte termice.

Urmăriți discuțiile pe marginea acestui subiect și declarațiile făcute de primarul Constantin Toma cu privire la parcările din Buzău și planurile pentru 2022.