Actualitate

(VIDEO) Val de incendii de vegetație. Pompierii intervin în mai multe localități din Buzău, dar și în Vrancea

FOTO ARHIVA

Incendiile de vegetație uscată, la ordinea zilei, în județ. În ciuda avertismentelor repetate transmise de autorități, în continuare gospodarii dau foc vegetației uscate, pentru a curăța terenurile. Este nevoie doar de o secundă de neatenție iar focul se extinde, distrugând totul în cale.

În județul Buzău, arderi necontrolate se manifestă, marți după amiază, la Limpeziș și Pâclele. Pompierii au fost chemați la fața locului pentru a lichida cât mai repede incendiile.

În plus, pompierii din Râmnicu Sărat intervin și în Vrancea, la Dumitrești, unde incendiile de vegetație au cuprins zeci de hectare de teren, dar au distrus și o locuință.

“Forțe și mijloace din cadrul ISU BUZĂU intervin pentru stingerea unor incendii de vegetație uscată pe raza localităților Pâclele și Limpeziș din județul Buzău respectiv Tinoasa și Dumitreștii-Față din județul Vrancea. În localitatea Dumitreștii-Față incendiul a cuprins și o locuință cu o suprafață de aproximativ 30 mp, nefiind identificate victime în interior iar incendiul este lichidat, acționând-se în continuare la vegetația uscată”, transmite ISU Buzău.

Intervenția din Vrancea este extrem de dificilă. Focul a ajuns în pădure. În plus, vântul bate cu putere.

Astfel de incendii de vegetație uscată au fost zilnic, în ultima perioadă, în Buzău. Unul dintre cele mai grave cazuri s-a înregistrat duminică la Beceni unde au ars aproximativ 70 hectare de vegetaţie uscată.

În acest context, pompierii recomandă buzoienilor să evite curățarea terenurilor prin incendiere sau să își ia măsuri stricte de prevenire a extinderii flăcărilor.