Actualitate

(VIDEO) Zeci de percheziții în Buzău. Polițiștii au descins la comercianții de petarde și artificii

Ziua a început cu ample percheziții în întreaga țară, inclusiv în Buzău. Sunt peste 150 de percheziţii în Bucureşti şi în 23 de judeţe, la persoane şi firme suspectate de deţinere ilegală de articole pirotehnice. Sunt scotocite atât domiciliile unor persoane bănuite că dețin ilegal cantități importante de petarde și artificii, cât și sediile sociale şi punctele de lucru ale societăţilor comerciale.

Anchetatorii din Buzău descind atât în județ, cât și în Capitală și în județul Timiș.

“Astăzi, 28 decembrie, având în vedere complexul de activități desfășurate la nivel național în cadrul acțiunii “Foc de artificii”, polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Buzău, sub coordonarea Direcției Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Poliției Române, pun în executare 62 mandate de percheziție domiciliară în județele Buzău, Timiș și în municipiul București. Perchezițiile vizează un agent economic care ar comercializa articole pirotehnice în afara cadrului legal”, transmite IPJ Buzău.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, în județul Buzău sunt efectuate 38 de percheziții. Cele mai multe, 32, sunt în municipiul reședință de județ.

  În cadrul Planului de acţiune ,,Foc de Artificii”, până la acest moment, Poliţia Română a confiscat peste 100 de tone de articole pirotehnice.