Actualitate

(VIDEO)Dezastrul de pe Dealul Istrița, imagini surprinse cu drona

Două incendii produse pe 21, respectiv 26 martie, au mistuit sute de hectare de vegetație uscată și pădure pe raza comunelor Berca, Scorțoasa, Cernătești, Breaza și Pietroasele. În urma verificărilor făcute pe teren de comisarii Gărzii de Mediu s-a constatat că au ars inclusiv suprafețe din ariile protejate și de pe terenurile supuse refacerii ecologice.

”În total, primul incendiu a cuprins 680 ha vegetație uscată, lăstăriș si mărăciniș, din care aproximativ 30 ha fac parte din Situ Natura 2000 ROSCII 0272, Vulcanii Noroioși, Pâclele Mari și Pâclele Mici. Al doilea incendiu s-a manifestat pe o suprafață de cca. 200 ha vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș, pe raza UAT Breaza, litieră și coronament pădure de pin pe o suprafața de cca. 50 ha, proprietate Ocol Silvic Buzău și ANIF Buzău, pădure de foioase și pin în suprafața de 6 ha și 100 ha vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș pe raza UAT Pietroasele, suprafețe care fac parțial parte din arie naturala protejata, din Situ Natura 2000 ROSCII 0057 Dealul Istrița, fiind astfel afectat habitatul natural al unui număr de patru specii de insecte și mamifere protejate”, se arată în comunicarea făcută de Garda de Mediu Buzău.

Însă, dincolo de aceste date, imaginile surprinse cu drona arată dimensiunea dezastrului. Sunt imaginile filmate după incendiul de pe Dealul Istrița de un buzoian care le-a trimis și redacției sansanews.ro. De sus, totul pare o mare de cenușă.