Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

(VIDEO&FOTO) Elevii buzoieni au impresionat juriul concursului pe teme de educație civică. Au câștigat marele premiu

Au participat, au câștigat. Echipa care a reprezentat județul Buzău la concursul interjudeţean “Respect legea! Respect viaţa!”, a reușit să treacă cu brio de toate cele 3 probe ale competiției. Mai mult, tinerii au obținut cel mai bun punctaj dintre toate echipele participante, ocupând primul loc.

Concursul de cunoștințe în domeniul educației civice, ajuns la cea de-a V-a ediție, s-a desfășurat la finele săptămânii trecute la Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu”, din Târgoviște. Echipa care a reprezentat Buzăul, formată din elevi ai Școlii Vasile Cristoforeanu, din Râmnicu Sărat, a dat dovadă de cunoștințe temeinice, obținând cel mai bun punctaj.

“Poliţiştii Compartimentului de Analiza şi Prevenirea Criminalităţii s-au mândrit cu echipajul local, reușind să obțină locul I în urma promovării cu succes a celor 3 probe de echipă. Elevii au lucrat în echipă şi au rezolvat cu succes chestionarul cu 18 întrebări tip grilă, un test fulger cu 15 întrebări de dificultate progresivă, iar la final au soluționat un puzzle tip Tarsia, cu un rezultat final de 33,5 din 35 de puncte”, transmite IPJ Buzău.

Concursul nu a fost deloc ușor. Elevii buzoieni au răspuns rând pe rând la întrebări legate de legislație rutieră, de educație civică, au demonstrat că știu foarte bine regulile rutiere, în final, specialiștii din juriu fiind impresionați de modul în care s-au prezentat tinerii.

“Juriul, alcătuit din reprezentanți ai Institutului de Prevenire a Criminalității, Facultății de Drept și Științe Administrative, Bibliotecii județene, Arhiepiscopia Târgoviște, au premiat elevii în cadrul unei festivități organizate la Muzeul Poliției Române. La activitate au participat inclusiv voluntari din cadrul Organizației „Salvați copiii” România. Înainte de plecare, poliţiştii Compartimentului de Analiza şi Prevenirea Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au înmânat organizatorilor, în semn de apreciere, albume aniversare pentru marcarea celor 200 de ani de atestare documentară a Poliţiei Române şi embleme cu sigla unităţii buzoiene.”

La final, copiii au fost răsplătiți cu o mică excursie. Au vizitat Muzeul Naţional al Poliţiei Române, Complexul Turnul Chindiei şi s-au plimbat prin Centrul Vechi al municipiului Târgovişte.

Etichete