Actualitate

Anunț bombă! Ce a făcut deputatul AUR de Buzău Nicolae Roman și care ar putea fi traiectoria lui politică

Gest surprinzător al deputatului AUR de Buzău, Nicolae Roman. Luni, în Camera Deputaților, deputatul Roman a anunțat oficial că se dezafiliază din grupul parlamentar al AUR și activează ca independent, conform actelor normative în vigoare din Camera Deputaților.

În legătură cu această decizie, deputatul Roman a explicat în plen că:

„Vreau să folosesc acest microfon pentru a-mi cere scuze tuturor prietenilor mei pe care, se pare că i-am dus în eroare, asupra a două persoane. Una dintre ele este mai în vârstă. Un proverb zice că lupul își schimbă părul, dar năravul, ba. Alta se apropie de jumătatea de vieții, dar sunt sigur că nici până la sfârșitul vieții, și nici cu încă o viață nu va putea face demonstrația celor 7 ani de acasă. Având în vedere cele spuse, acum, aici, anunț că din acest moment, după Camera Deputaților, Articolul 13, Alineat 6, și Articolul 14, din acest moment îmi voi desfășura activitatea ca deputat neafiliat în Circumscripția 10 Buzău.”

După cum se observă din declarația de mai sus, parlamentarul buzoian a făcut referire la două persoane pe care nu le-a nominalizat, dar despre una dintre ele s-ar putea deduce că este nou alesul președinte al AUR în congresul de la sfârșitul săptămânii, George Simion.

Reporterii Șansa News au încercat să îl contacteze pe deputatul Roman pentru lămuriri, dar până la redactarea acestui text nu a răspuns la apel.

A fost, de asemenea, contactat și președintele AUR, George Simion, însă acesta a spus că nu comentează gestul lui Roman.

În aceste condiții, e de urmărit care va fi în continuare traiectoria politică a deputatului Roman, dar surse din partid spun că parlamentarul de Buzău și-ar fi dorit o funcție de conducere în aparatul central de conducere, post pe care nu l-a primit, chestiune care l-a supărat. De asemenea, ar mai fi de urmărit dacă, totuși, Nicolae Roman va merge la alt partid. Sursele noastre spun că o posibilă oprire ar putea fi la Filiala Județeană a Alianței pentru Patrie, formațiune fondată de Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu.