Actualitate

(VIDEO&FOTO) Momentul în care mai mulți hoți sunt săltați din trafic de polițiștii buzoieni. Cei 3 erau căutați de oamenii legii din toată țara

Trei bărbați din Constanța, care au intrat în marile magazine din întreaga țară și au furat baxuri întregi de țigări, au fost prinși de polițiștii din Buzău. Hoții abia dăduseră o nouă lovitură, la Ulmeni.

Constănțenii aveau un plan de acțiune bine pus la punct astfel încât să li se piardă urma și după acesta au acționat și la Buzău. Au venit cu o mașină la Ulmeni, unde s-au oprit în apropierea unui magazin. Aici, în timp ce unii stăteau de pază, alții au intrat în unitate. Au furat toate țigările găsite și au plecat imediat.

“În noaptea de 24/25 martie a.c. polițiștii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Merei au fost sesizaţi de către reprezentanţii unui operator economic ce asigură paza unei societăţi comerciale din Ulmeni, cu privire la faptul că sistemul de alarmare a fost distrus, existând indicii cu privire la pătrunderea în magazin şi sustragerea de bunuri. În baza sesizării, s-a constituit o echipă complexă formată din poliţişti de investigaţii criminale, criminalişti şi poliţişti de ordine publică, însoţiţi de luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, care s-au deplasat la faţa locului pentru investigaţii. Poliţiştii au constatat că există urme ale pătrunderii prin efracţie, iar din magazin este reclamată lipsa mai multor pachete de ţigări”, se menționează într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.

După circa 3 km, hoții au ascuns țigările într-o pătură, în iarbă, după care au încercat să fugă cu o altă mașină. Numai că, între timp, polițiștii le-au luat urma. Mașina în care se aflau hoții a fost oprită în trafic, iar indivizii săltați și duși în arest.

“Au fost demarate investigaţii de îndată, context în care, pe DN1BE577 la ieşirea dinspre Ulmeni spre Merei, poliţiştii au descoperit un autoturism, despre care existau indicii că ar fi fost folosit la comiterea faptei. Poliţiştii au blocat autoturismul şi au extras ocupantul maşinii, un constănţean de 35 de ani. 

În continuarea cercetărilor şi în urma cooperării cu inspectoratele de poliţie judeţene limitrofe, poliţiştii au depistat alţi doi bănuiţi de comiterea furtului din societatea comercială, în timp ce se deplasau cu o maşină în localitatea Gherăseni. De asemenea, la aproximativ 3 kilometri distanţă faţă de magazinul din care au fost sustrase produsele, într-o zonă cu vegetaţie, poliţiştii au descoperit bunurile sustrase. Toate cele trei persoane, bărbaţi cu vârste de 35 şi 36 de ani, din Constanţa, au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri”, transmite IPJ Buzău.

Polițiștii buzoieni au găsit și țigările pe care constănțenii le furaseră de la Ulmeni, marfă în valoare de peste 24 000 lei.

“Din cercetări a reieşit că, în noaptea de 24/ 25 martie a.c., în jurul orei 04.00, cei trei ar fi pătruns în sediul societăţii comerciale prin distrugerea sistemului de alarmare antiefracţie şi forţarea uşii de acces poziţionate în spatele clădirii, de unde ar fi sustras mai multe pachete de ţigări. Prejudiciul a fost estimat de partea vătămată la peste 24.000 de lei, acesta fiind recuperat şi restituit.

În baza materialului probator administrat, constănţenii au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, iar judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.”