Actualitate Agricultura acum

(Video)Seceta a pârjolit porumbul. Irigațiile, singura speranță a fermierilor. ANIF a crescut volumul de apă la un nivel istoric

Temperaturile ridicate din ultimele săptămâni și lipsa apei din sol au creat deja primele pagube pe câmp. Unele culturi au fost distruse de arșiță, iar fermierii au început să anunțe probleme din cauza secetei. Disperați că și anul acesta vor rămâne cu hambarele goale, agricultorii care au acces la surse de apă au cerut irigații astfel că, în această perioadă, ANIF furnizează apa la un volum istoric.

Soarele arzător a uscat pământul, iar o parte din culturile înființate în această primăvară sunt deja compromise. Mai mulți agricultori din zona de câmpie a județului Buzău au înștiințat APIA despre faptul că vor să întoarcă recoltele de porumb , semn că producția a fost distrusă de seceta pedologică.

Pe fondul caniculei, au crescut și solicitările din partea fermierilor care vor să-și irige culturile astfel că cei care au acces la sistemul de irigații ANIF dau apă la volum maxim în această perioadă. Potrivit directorului Claudiu Carpen, la Buzău s-a ajuns la un volum istoric într-o zi de vară. Mai exact, peste 200.000 de metri cubi de apă în 24 de ore.

Până acum s-au irigat mii de hectare de culturi porumb, grâu, floarea soarelui dar și legume și viță de vie. ANIF poate asigura apă pe 22.500 de hectare și, până acum fost udate 18.000 de hectare.

Autorul știrilor

Marilena Dinu

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Ne confruntam cu aceeași situație și in Jud Ialomita.Culturi întregi compromise din cauza secetei pedologice