Actualitate

Tânără căzută în stradă din cauza caniculei

Canicula din aceste zile face victime inclusiv printre cei tineri. O spun medicii de la ambulanță care în aceste zile înregistrează un număr record de solicitări atât de la bolnavii cronici a căror stare de sănătate se decompensează pe fondul temperaturilor excesive dar și de la buzoienii care sunt doborâți pe stradă. Cea mai tânără victimă a caniculei din ultimele două zile are 24 de ani și a chemat salvatorii după ce i s-a făcut rău în timp ce mergea pe stradă. Totul s-a întâmplat marți, la prânz, în centrul municipiului Buzău.

Din fericire, ambulanța a ajuns la timp, iar fata a fost dusă la spital unde a primit toate îngrijirile necesare. După câteva ore, fata a putut pleca acasă.

Acest caz nu este singurul. Zilnic, două-trei persoane cad pe stradă. În general, sunt persoane care se deplasează prin soare, la orele prânzului atunci când la Buzău, în aceste zile, temperatura resimțită de organism a ajuns la 40 de grade Celsius.

În total, într-o zi caniculară, la SAJ Buzău sunt înregistrate circa 180-200 de apeluri. Aglomerat este și UPU Buzău. Detalii aici.

În acest context, medicii vin cu recomandări dar și cu câteva trucuri care să-i ajute pe buzoieni să facă față temperaturilor excesive atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte. De asemenea, medicii ne învață și câtă apă să consumăm în aceste zile pentru a asigura organismului o bună hidratare. Iată formula de calcul.