Actualitate

Viitorii șoferi, sfătuiți să nu dea șpagă. Cum au reacționat buzoienii aspiranți la permisul de conducere

Un ofițer al Direcției Generale Anticorupție – SJA Buzău a derulat o acțiune de promovare a integrității. În colaborare cu reprezentanții Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Buzău, ofițerul DGA le-a explicat viitorilor șoferi ce riscă dacă încearcă să dea șpagă unui polițist, fie el agent de circulație sau examinator.

Acțiunea i-a vizat pe buzoienii care se pregăteau să susțină examenul pentru obținerea permisului de conducere, care au fost astfel pregătiți pentru ce urmează după ce devin șoferi. 60 de candidați care erau programați vineri dimineață pentru susținerea examenului au primit informații despre infracțiunile de corupție și importanța reducerii numărului acestora.

”Activitatea se încadrează în obiectivului general privind reducerea impactului corupției asupra cetățenilor din cadrul Planului de integritate pentru implementarea, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, în perioada 2022 – 2025, a Strategiei Naționale Anticorupție și vizează creşterea gradului de educaţie anticorupţie în rândul cetăţenilor şi angajaţilor M.A.I. În acest context, Serviciul Judeţean Anticorupţie Buzău şi-a propus continuarea acestor tipuri de activităţi pentru promovarea integrităţii pe tot parcursul anului 2024”, transmite comisarul de poliție Ionuț Bogdan Bănici din cadrul Direcției Generale Anticoruptie- SJA Buzau

Sursă FOTO-Directia Generală Anticorupție