Actualitate

Vin bani de la Ministerul Muncii pentru mai multe centre de zi și rezidențiale din județ. Unde ajung cei mai mulți bani

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a semnat Ordinul privind finanțarea de la bugetul de stat a unor investiți pentru centre de zi și rezidențiale publice și private. În toată țara sunt 62 de centre publice și 119 private care primesc bani pentru reparații capitale, renovări, extindere sau dotare. Sunt aproape 70 de milioane de lei alocați pentru centrele publice, în vreme ce 65,1 milioane de lei ajung la centrele private.

Pe listă aprobată de ministru se regăsesc și centre sociale din județul Buzău.

Astfel, trei centre din subordinea DGASPC Buzău vor primi bani pentru dotări. Este vorba despre Căminul pentru Persoane Vârstnice Vintilă Vodă, care va primi de la Ministerul Muncii circa 196 de mii de lei,  Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională Râmnicu Sărat –  891 de mii și Căminul pentru Persoane Vârstnice Alecu Bagdat Râmnicu Sărat, care va primi 417 mii de lei.

Cea mai mare sumă ajungă însă la Pănătău, unde primăria are, prin Compartimentul de Asistență Socială și Autoritate Tutelară Buzău, un proiect de construire și dotare a unui centru social pentru copii. Suma alocată acestui proiect este de peste 1,7 milioane de lei.

Bani de la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale primesc și două ONG-uri care au centre sociale. Este vorba despre Asociația Ortodoxă Filantropia Berca Buzău, care va primi 260 de mii de lei pentru Centrul Rezidențial pentru Copii „Sfânta Maria” Sătuc și de Asociația “People for People” Buzău, pentru Centrul de Îngrijire și Asistență a Persoanelor, ajutorul de la bugetul de stat fiind de 213,8 mii de lei. În cazul ambelor ONG-uri, banii vor fi folosiți pentru dotări, reparații și modernizări.