Actualitate

Vin banii pentru Autostrada A7! E cea mai bună veste

Autostrada A 7 mai face un pas spre concretizare.  Planul Național de Redresare și Reziliență, cel prin care se asigură finanțarea obiectivului de infrastructură rutieră,  a primit, joi, aprobarea finală, de la Consiliul de Miniștri al Uniunii Europene. Asta înseamnă că în 2-3 săptămâni primii bani pe care în va primi România prin acest program de investiții vor veni în țară.

Este o veste bună pentru Buzău și pentru întreaga regiune, în condițiile în care unul dintre cele mai ample și de interes proiecte de infrastructură, autostrada A7, va fi finanțat prin PNRR.

”Finanțarea Autostrăzii A7 devine de astăzi o certitudine, iar proiectul va continua în ritm alert. Este vestea bună care vine astăzi de la Uniunea Europeană, al cărei Consiliu de Miniștri a aprobat Planul Național de Redresare și Reziliență întocmit de România. PNRR fusese avizat și de Comisia Europeană, iar acordul pentru aprobarea finală este ultimul pas care mai trebuia parcurs. România va putea primi finanțarea de aproximativ 30 de miliarde de euro.

Primii bani din această finanțare importantă, adică un avans de 3,8 miliarde de euro, ar urma să ajungă în țara noastră cât de curând.  Planul Național de Redresare și Reziliență va finanța investiții în sănătate, educație, infrastructură, digitalizare și combaterea schimbărilor climatice. La capitolul infrastructură este inclusă și A7, o autostradă de care avem cu toții nevoie și care are o importanță strategică pentru dezvoltarea Buzăului și a tuturor celorlalte județe pe care le va traversa”, a anunțat, joi, senatorul PNL de Buzău, Vlad Pufu.

Proiectul realizării autostrăzii A7, care va trece și prin județele Buzău și Vrancea, este avansat. Dintre toate tronsoanele, primul care se va construi e cel dintre Ploiești și Buzău. Acest tronson se află în faza evaluării ofertelor depuse la licitația pentru construcție, 39 la număr.

”La A7 se lucrează intens de mai mult timp, iar proiectul e într-o fază avansată, în principal în ceea ce privește realizarea tronsonului Ploiești – Buzău. Acum este faza de analiză a celor 39 de oferte depuse la licitație pentru construirea acestui tronson, iar pe 25 noiembrie vor fi anunțați constructorii pentru loturile Dumbrava-Mizil, Mizil-Pietroasele și Pietroasele –Buzău, care compun tronsonul Ploiești – Buzău. De asemenea, sunt aprobate, prin Hotărâre de Guvern, și exproprierile aferente și despăgubirile ce vor fi acordate.

Voi continua să monitorizez evoluția proiectului, alături de colegii mei parlamentari PNL din județele ce vor fi traversate de Autostrada A7. Susțin urgența implementării acestui proiect și am convingerea că totul va merge mai repede odată cu aprobarea finanțării.

Pentru Guvern, proiectul Autostrăzii A7 va fi prioritar, iar implementarea sa va fi făcută imediat”, a mai anunțat senatorul PNL de Buzău, Vlad Pufu.

Prin Planul Național de Redresare și Reziliență vor ajunge în România circa 30 de miliarde de euro, bani cu care vor fi finanțate investiții în Sănătate, Educație, Infrastructură, digitalizare și combaterea schimbărilor climatice.

Etichete