Actualitate

”Vin Diesel” din Calvini, ”furios și iute” prin comună. Cum s-a încheiat aventura la volan

Un adolescent de 13 ani din comuna Calvini s-a hotărât să îl întreacă pe Vin Diesel la experiențele auto nonconformiste. Ca să-și ducă la îndeplinire planul demn de ”Furios și iute”, băiatul a urmărit cu atenție o familie care avea mașină, pentru a le observa activitățile uzuale. Nu i-a fost greu, în condițiile în care mama lui îngrijea o bătrână care făcea parte din familia respectivă. După ce a terminat cu investigațiile, a pândit un moment de neatenție și a luat mașina.

”Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că bănuitul, un minor de 13 ani, din Calvini, ar fi sustras în scop de folosinţă, în noaptea de 14/15 mai a.c., un autoturism din curtea unui imobil din Calvini”, transmite IPJ Buzău.

Băiatul nu a stat pe gânduri și când a văzut că mașina are cheile în contact, s-a urcat la volan și a apăsat pedala de accelerație fără milă. Tură după tură, băiatul a vizitat străzile comunei, fără ca nimeni să suspecteze că mașina este furată și că ”șoferul” este mult prea mic pentru a avea permis de conducere. În cele din urmă, proprietarul mașinii, un bărbat de 79 de ani, și-a dat seama ce s-a întâmplat și a anunțat poliția.

”Bănuitul ar fi profitat de faptul că autoturismul era neasigurat, având cheile în interiorul mașinii, ar fi condus autoturismul și l-ar fi abandonat la câteva străzi distanță”.

Nu este prima oară când băiatul procedează așa. În urmă cu două luni, el a mai „împrumutat” o mașină pentru a se plimba.

Sancțiunile nu pot fi dure în cazul său. Având mai puțin de 14 ani, legal, el nu poate ajunge la reeducare, singura variantă pentru a fi adus pe drumul cel bun fiind ca aibă parte de consiliere de specialitate de la reprezentanți ai Direcției pentru Protecția Copilului. Totuși, poliția a deschis dosar penal.

”În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „ furt în scop de folosinţă” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, mai transmit reprezentanții IPJ Buzău.

Etichete