Actualitate

VINE IARNA ADEVĂRATĂ! Ploi, apoi lapoviță și ninsoare, dar și ger, săptămâna viitoare

Ploi, ninsori și ger. Asta ne așteaptă zilele acestea, din punct de vedere meteorologic.

Joi dimineață, meteorologii au emis o informare de vreme rea valabilă până sâmbătă la ora 10.00. Conform specialiștilor de la ANM, începând de joi, vor începe ploile, în cea mai mare parte a ţării, cantităţile de precipitaţii urmând să fie mai însemnate în jumătatea de sud. Aici, sunt așteptate precipitații care vor cumula 15-25 de litri pe metru pătrat. Mâine noapte, ploile se transformă în lapoviţă şi ninsoare, cu precădere în zona deluroasă a Olteniei, Munteniei, în Transilvania şi Moldova, unde se va depune strat de zăpadă.

La munte, temporar va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură. Vântul va avea intensificări în zonele montane. Viteza la rafală va atinge 60-80 km/h, spulberând zăpada.    

Meteorologii spun că trebuie să ne așteptăm la precipitații, inclusiv săptămâna viitoare.  Și nu doar la asta trebuie să ne așteptăm, ci și la o răcire accentuată a vremii. O masă de aer rece va pătrunde în România, astfel că temperaturile vor scădea considerabil. Noaptea vom avea temperaturi negative iar ziua mercurul din termometre abia va trece de pragul înghețului.

Publicitate