Actualitate SĂNĂTATE

LIDER SANITAS: ”Nu cred că rămâne cadru medical nevaccinat ANTI-COVID”

Începută oarecum timid, campania de vaccinare anti-COVID-19, la Buzău pare să prindă tot mai mult în rândul oamenilor.

Într-o intervenție la Focus Tv, în emisiunea Focus News, liderul Sanitas Buzău, asistentul Mihai Ștefan, a vorbit despre receptivitatea cadrelor medicale la vaccin, despre dorința tot mai multor persoane de a le fi administrat serul anti-COVID. Conform estimării acestuia bazată pe semnalele venite din teritoriu, există șanse mari ca toate cadrele medicale să se vaccineze, în final:

”Eu cred că a fost un debut foarte bun. Poate au mai existat printre noi și persoane care au fost reticente sau indecise, în prima fază, când s-au întocmit listele pentru vaccinare. Acum, însă, sunt foarte multe persoane doritoare în rândul cadrelor medicale care vor să fie vaccinate și nu cred că va rămâne cadru medical nevaccinat. La început era “stai puțin că nu vreau să mă vaccinez”. Acum au început să întrebe “dar, pe mine când mă vaccinezi?”, “dar pe mine de ce nu m-ai programat?”.

Acum eu nu cred că mai există vreun cadru medical care să se mai gândească . Ne așteptăm să ne revenim cu ajutorul acestui vaccin, să revenim la normalitate. Să fim ce am fost înainte și să putem îngriji pacienții fără combinezon, fără mască, fără vizieră, așa cum am făcut-o până acum.  Cred și îmi pun speranța în acest vaccin că vom fi salvați.”

La Buzău, în cele trei zile de la debutul campaniei de imunizare, s-au vaccinat anti-COVID un  număr de 620 de cadre medicale și angajați din spitale.