Actualitate

Vor fi sau nu comasate alegerile din 2024? Liberalii susțin această variantă, pentru că altfel ”totul în România va fi blocat”

O idee lansată încă de anul trecut în perspectiva alegerilor de anul viitor este din nou discutată intens în această perioadă. Comasarea alegerilor, idee susținută de liberali, a stârnit discuții în coaliție, fără să se fi ajuns însă la vreo concluzie și să se ia o decizie în acest sens.

În 2024 vor fi patru rânduri de alegeri: prezidențiale, europarlamentare, locale și parlamentare, iar liberalii spun că dacă acestea nu vor fi comasate se va ajunge la un blocaj, dăunător pentru tot ce înseamnă investiții.

“Ceea ce se întâmplă în momentul acesta în societatea românească ne arată foarte limpede tuturor că va trebui să ne concentrăm pe reforme, pe investiţii, pe lucruri mult prea serioase ca să ne putem permite un blocaj la nivelul administraţiei centrale și instituţiilor din România. Nu ne permitem să avem un ritm mult mai slab al reformelor şi, de asemenea, cred eu, nu ne putem permite să avem o economie paralizată de un an efectiv blocat de atâtea alegeri. Gândiţi-vă că patru tipuri de alegeri vor avea loc la anul, începând cu luna aprilie, cu precampania, până la sfârşitul lunii decembrie totul în România va fi blocat”, a declarat senatorul PNL Alina Gorghiu, ministru al Justiției.

Ea s-a arătat optimistă că premierul Marcel Ciolacu va reanaliza varianta comasării alegerilor, iar o decizie în acest sens va fi luată mai întâi la nivelul coaliției, apoi la nivel guvernamental.