Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

”VREAU SĂ NE REVENIM LA VIAȚA PE CARE AM AVUT-O”! Este gândul cu care se va vaccina primul râmnicean

La spitalul suport COVID din Râmnicu Sărat sunt în toi pregătirile pentru vaccinarea personalului medical care a îngrijit pacienți infectați cu coronavirus, încă de la debutul pandemiei.

Într-o intervenție in direct în emisiunea Focus News de la Focus Tv, medicul epidemiolog al spitalului din Râmnic, Mirela Iorgu, a precizat că au fost identificate și amenajate spațiile destinate vaccinării anti-COVID. De asemenea, au fost instruiți medicii și asistentele care se vor ocupa de vaccinarea colegilor lor.

La Spitalul Municipal din Rm. Sărat, peste 500 de persoane sunt hotărâte să se vaccineze începând de săptămâna viitoare, când se estimează că va debuta campania de imunizare. Zilnic, ar urma să primească serul anti-COVID câte 50 de angajați ai spitalului.

,,Tot personalul medical este de acord să se vaccineze. Așteptăm cu nerăbdare. Suntem nerăbdători să ne vaccinăm și cu ajutorul lui Dumnezeu să revenim la viața pe care am avut-o înainte de a începe pandemia. “, a declarat la Focus Tv, medicul epidemiolog Mirela Iorgu.


Medicul epidemiolog, primul râmnicean vaccinat

Prima persoană din spitalul suport COVID din Rm. Sărat care ar urma să fie imunizată va fi chiar coordonatorul echipei de vaccinare, medicul epidemiolog. Mirela Iorgu are 35 de ani, și lucrează în Spitalul Suport de un an de zile, iar cea mai mare parte a perioadei s-a ocupat de pacienții COVID -19.

”Prima persoană care va fi vaccinată, probabil, voi fi eu. Vreau să revenim la viața pe care am avut-o. De 10 luni de zile sunt atâtea cazuri de îmbolnăviri. Cred că toți ne dorim să ne revenim!”


Epidemiologul Mirela Iorgu a dezvăluit la Focus TV că și ea a fost infectată cu virusul SARS-COv2. Deși nu a avut o formă severă de boală, nu a putut reveni la serviciu mai devreme de două luni, din cauza urmărilor pe care infecția cu coronavirus le-a avut asupra stării sale de sănătate. Pe de altă parte, epidemiologul spune că odată cu trecerea lunilor, formele de boală au devenit mult mai grave ca cele înregistrate în prima perioadă a pandemiei.

”Formele de acum sunt mai severe față de formele care se făceau în vară. Gradul de afectare este mai mare. Sunt foarte multe simptome: plămânii afectați, dar au și alte comorbidități asociate. Sunt multe persoane diabetice. Au patologii asociate. Din această cauză, forma este severă.”

Pentru a ridica presiunea de pe spitale, specialiștii recomandă vaccinarea anti-COVID-19. La spitalul din Râmnicu Sărat, toți angajații au spus ”da” vaccinării. Conducerea spitalului speră ca aceștia să își mențină poziția și atunci când serul va ajunge in teritoriu.

Pe de altă parte, la Spitalul Județean Buzău, doar circa jumătate dintre cadrele medicale au anunțat că se vaccinează anti COVID-19. Lucrurile se pot schimba însă pe măsură ce oamenii vor intra în posesia informațiilor care îi pot determina să accepte vaccinarea.