Actualitate

S-A STABILIT CÂTE DOZE DE VACCIN VOR AJUNGE LA BUZĂU ÎN PRIMA TRANȘĂ! Când vor fi livrate și cum vor fi repartizate spitalelor

Mai este puțin până când primul buzoian va primi prima doză de vaccin anti COVID, iar astăzi autoritățile responsabile de campania de imunizare au stabilit câte doze vor cere pentru prima tranșă. Deocamdată, prima comandă ar acoperi doar o parte din necesarul anunțat de managerii unităților spitalicești.

Vaccinarea ar urma să înceapă pe 5 ianuarie, iar primele doze de vaccin vor fi comandate de Direcția de Sănătate Publică pe 3 ianuarie. Pentru început, la Buzău vor ajunge 975 de doze cu vaccin anti-COVID. Serul va fi trimis de la Centrul Regional de Vaccinare Constanța, urmând ca până în ziua vaccinării să fie depozitat într-un spațiul special amenajat, la temperatura indicată, amenajat în sediul DSP.

De acolo dozele vor fi repartizare fiecărei unități medicale, în funcție de numărul de cadre medicale care își vor da, până atunci, acordul pentru administrarea serului anti-COVID.

Deocamdată, se știe că cele mai multe doze vor ajunge la Spitalul Județean Buzău, unde ar fi la acest moment, cel mai mare număr de persoane care și-ar fi manifestat intenția de imunizare. Este vorba despre aproape 600 de doze. Alte aproximativ 200 de doze ar urma să ajungă la Râmnicu Sărat, unde deși tot personalul dorește vaccinarea, doar aceștia au apucat să fie introduși în baza de date electronică și sunt gata pentru a primi serul.

Restul dozelor vor fi distribuite și spitalelor Săpoca, Nehoiu și Smeeni.  

” I-am convocat, astăzi, pentru o ședință de lucru, la sediul Instituției Prefectului, pe toți managerii spitalelor ce vor găzdui centrele de vaccinare din județul Buzău. Am discutat despre constituirea grupurilor de personal medical responsabile de vaccinarea cadrelor medicale în fiecare dintre unitățile spitalicești. La acest moment, efectivul de medici și asistente în fiecare dintre cele 5 centre de vaccinare este pregătit pentru startul campaniei de imunizare”, a spus Adina Moiseanu, coordonatorul campaniei de vaccinare la Buzău