Actualitate

Vrei să urmezi cursurile unei școli militare? Iată ce trebuie să faci cât mai repede

Sursa foto: Facebook/ Centrul Militar Județean Buzău

Tinerii care vor să aibă o carieră militară sunt așteptați, în perioada următoare, la Centrul Militar Județean. S-a dat start activității de recrutare a tinerilor care vor să urmeze un liceu sau o instituție militară de învățământ superior.

Pentru anul școlar 2024-2025, Ministerul Apărării Naţionale are o ofertă educaţională generoasă. În ceea ce privește învățământul liceal, la cele 5 colegii naţionale militare din țară vor fi disponibile 816 locuri, iar la învăţământul universitar militar de formare a ofiţerilor vor fi 1 020 locuri.

Pentru învățământul liceal militar: sunt acceptați candidaţii care sunt înmatriculaţi în clasa a VIII-a, care fac dovada promovării evaluării/testelor naţionale şi care nu depăşesc vârsta de 16 ani în cursul acestui an. Termenul limită de înscriere a candidaților este 5 aprilie 2024.

Pentru învățământul universitar militar: sunt acceptați candidaţii cu diplomă de bacalaureat sau care sunt înmatriculați în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 26 de ani/ 24 de ani pentru aviaţie-naviganţi, împliniţi în cursul acestui an. Termenul limită de înscriere a candidaților este 31.05.2024.

Tinerii interesați să urmeze astfel de cursuri sunt așteptați, în zilele următoare, la Centrul Militar Județean, de pe Bulevardul Unirii, în zilele de luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08.00 – 16.00, iar marţi între orele 10.00 – 18.00, pentru fi luați în evidență.

“Pentru a participa la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ, candidaţii vor parcurge următoarele etape:

– prezentarea pentru luarea în evidenţă la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar județean Buzău, situat în bulevardul Unirii numărul 140, sau înscrierea online, la adresa de internet www.recrutaremapn.ro;

– susţinerea probelor de selecţie (evaluarea psihologică şi evaluarea aptitudinilor fizice), la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare – Breaza, județul Prahova;

– efectuarea unui examen medical la Centrul militar de sănătate Buzău;

– definitivarea dosarului de candidat, la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar județean Buzău;

– participarea la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ”, transmite Centrul Militar Județean Buzău.