Actualitate

Vreme foarte caldă la final de august. Avertizarea cod galben de caniculă, prelungită

Vești bune pentru cei care vor să meargă la mare zilele acestea. În ziua în care debutează programul “Litoralul pentru toți”, meteorologii au prelungit avertizarea cod galben de caniculă.

Ultimele zile ale lunii august vor aduce vreme extrem de caldă în aproape toată țara, inclusiv la malul mării, dar și în Buzău. Cel puțin până la 1 septembrie, temperaturile se vor menține aproape de pragul caniculei.

“Duminică (28 august) valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, iar luni (29 august) și marți (30 august) se va restrânge spre regiunile sudice și estice. Local în zonele de câmpie va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 37 de grade.”

Pe de altă parte, la începutul săptămânii, treptat vremea va deveni instabilă, luni (29 august) în special în vestul și nord-vestul țării, iar marți (30 august) și în nord, nord-est, centru și sud-vest.