Actualitate

Week-end de foc. Buzăul, sub semnul caniculei și al vijeliilor puternice. E COD PORTOCALIU

Buzăul este sâmbătă sub cod portocaliu de vijelii puternice, grindină și averse torențiale. Avertizarea este valabilă până noaptea la ora 23.00. În acest interval, meteorologii spun că vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 70…80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. Local vor fi averse torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși 30…50 l/mp.

Vor fi vijelii, dar și caniculă, Buzăul fiind sâmbătă sub cod galben de temperaturi insuportabile. Temperaturile așteptate sunt între 34 și 38 de grade Celsius.

Și mai cald de atât va fi duminică, pe 1 august, atunci când județul se va afla sub cod portocaliu de caniculă, cu excepția zonei montane care va fi sub cod galben, cu valori ceva mai mici ale temperaturilor.

”Duminică (1 august) în Muntenia, Oltenia, Banat, Crișana, sudul Moldovei și sud-vestul Transilvaniei,disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 37 şi 40 de grade, iar izolat în Lunca Dunării se vor atinge 41 de grade.

 În sudul și sud-estul țării valul de căldură va persista la intensitate ridicată și la începutul săptămânii viitoare”, precizează ANM.