Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

ZECI DE BUZOIENI S-AU VINDECAT DE COVID ÎN PRIMELE ZILE ALE ANULUI!

Începutul de an a venit cu vești bune pentru zeci de buzoieni care au aflat în decembrie 2020 că s-au infectat cu noul coronavirus. Boala a trecut, iar pacienții au fost declarați vindecați în primele zile din noul an. Vestea vindecării a fost prima bucurie din 2021 pentru 155 de buzoieni astfel că numărul bolnavilor care au trecut cu bine de infecția cu SARS-CoV-2 a ajuns astăzi, 3 ianuarie, la 7.597 de la debutul pandemiei.

În schimb, începutul de an, respectiv perioada 1-3 ianuarie, a adus confirmarea cu noul coronavirus pentru un număr de 83 de buzoieni. Astăzi, 3 ianuarie, DSP raportează 20 de cazuri noi. Este vorba despre pacienți cu vârsta cuprinsă între 17 și 80 de ani. Cel mai mic pacient confirmat în 2021 cu COVID are doar un an, iar cel mai în vârstă bolnav infectat cu SARS-CoV-2 are 94 de ani.

Buzăul a ajuns la 8317 cazuri COVID-19 de la debutul pandemiei, primul caz confirmat în județul Buzău fiind înregistrat pe 9 martie.

Județul Buzău rămâne verde, având o rată de infectare chiar sub 1 caz la mia de locuitori. Rata de incidență comunicată astăzi, 3 ianuarie, este de 0.94 cazuri la mia de locuitori.

Publicitate