Actualitate

Zi de neuitat pentru elevii Școlii Militare de la Boboc. Aproape 200 de tineri au depus jurământul de credință

Momente emoționante vineri, 22 octombrie, pentru zeci de elevi ai școlii de la Boboc. Tinerii din primul an au depus jurământul de credință, ceremonia desfășurându-se  în condiții speciale, din cauza pandemiei.

În total, 184 de elevi ai Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” au depus jurământul militar. Atât cei 128 de elevi de anul I (93 de băieți și 35 de fete) de la profilul maiștri militari, cât și cei 56 elevi de la profilul subofițeri (41 băieți și 15 fete) au jurat credință patriei.

Evenimentul s-a desfășurat la sediul Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” de la Boboc, județul Buzău. Cum suntem în plină pandemie, cu sute de cazuri noi de COVID zilnic, la Buzău, au fost trasate reguli stricte pe parcursul ceremoniei. Depunerea jurământului s-a realizat într-un cadru restrâns, astfel încât tinerii din anul întâi au avut alături de ei  doar unul sau cel mult doi membri din familie. Totodată, toți participanții au purtat masca de protecție.

La ceremonia organizată de Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” a fost prezent șeful Secției Învățământ din cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene, comandor Cătălin Băsescu.