Actualitate

Zi festivă la Liceul Tehnologic „Dimitrie Filipescu”. Programul „Meritas” împlinește doi ani

Programul “Școala Duală” este un sistem educațional care combină învățarea teoretică din școală cu experiența practică într-o companie sau organizație. Elevii urmează atât cursuri obișnuite în școală, cât și stagii de lucru sau practică într-o companie, pentru a-și dezvolta abilități practice și pentru a înțelege mai bine cerințele pieței muncii.

La Buzău, în cadrul Liceului Tehnologic „Dimitrie Filipescu”, programul „Meritas” împlinește 2 ani. Programul de școală duală are mai multe beneficii pentru copii. Permite elevilor să obțină o experiență practică într-un domeniu pe care îl studiază, oferindu-le o înțelegere mai profundă a subiectelor teoretice în context real. De asemenea, îi ajută să-și dezvolte abilități practice, să-și stabilească mai ușor obiectivele de carieră și să-și construiască o rețea de contacte în industrie încă de pe băncile școlii, lucruri care sunt vizibile atât pentru părinți, cât și pentru profesori.

Sărbătorirea a doi ani de „Meritas” în cadrul Liceului Tehnologic „Dimitrie Filipescu” este o ocazie specială pentru elevi. Atingerea acestei etape reprezintă o perioadă de angajament și muncă asiduă în cadrul programului, iar sărbătorirea acestui moment a adus satisfacție și împlinire. Este un prilej pentru elevi să reflecteze la progresele lor, la provocările depășite și la reușitele obținute în cadrul acestui program educațional special. De asemenea, a reprezentat pentru aceștia un moment pentru a-și consolida legăturile cu colegii și pentru a sărbători împreună angajamentul lor față de învățare și dezvoltare.

Elevii au multe beneficii în cadrul acestui program, printre care bursa școlară de 500 de lei, posibilitatea folosirea internatului, dar și modul prin care elevii sunt pregătiți pentru piața muncii.

Învățământul dual este o formă de organizare a învățământului profesional și tehnic, tripartită, ce are la bază un contract de parteneriat între operatorul economic, unitatea de învățământ și unitatea administrativ-teritorială, precum și contracte individuale de pregătire practică între operatorul economic, elev, părinte și unitatea de învățământ.  Operatorii economici, prin reprezentanții lor, au fost prezenți vineri la eveniment și și-au susținut punctele de vedere, încurajându-i pe elevi.

Deși pare că accentul se pune doar pe specializările atractive din cadrul liceului, cum ar fi sudor, fierar-betonist, electrician exploatare joasă tensiune sau electrician auto, elevii devenind adulții serioși specializați în domeniu de care avem nevoie, în realitate la școală se pune în egală măsură accent și pe dezvoltarea psiho-emoțională a elevilor, dar și pe condițiile de top.

După momentul festiv, s-a făcut un tur al școlii, inaugurându-se noua sală de mese, dar și „Parcul emoțiilor”, gândit pentru a dezvolta capacitățile emoționale și motrice ale elevilor.

Anuntul Buzoian
Anuntul Buzoian