Actualitate

Zile de foc la Buzău! Când și unde vor fi deschise punctele de prim-ajutor

Urmează cel puțin 3 zile de foc în țara noastră. Buzăul, ca aproape întreaga țară, se află de azi până vineri, 1 iulie, cel puțin, sub avertizare cod galben de caniculă. Excepție face vestul țării, aflat sub cod portocaliu.

În zilele caniculare, autoritățile sunt obligate să amenajeze puncte speciale de prim-ajutor, unde oamenii care au nevoie de un pahar de apă ori de servicii medicale și de un timp de respiro să poată să-și tragă sufletul la răcoare. Potrivit legii, acestea trebuie să fie funcționale din momentul în care temperaturile depășesc 35 de grade Celsius.

Potrivit oficialilor din Prefectura Buzău, punctele de prim-ajutor vor fi funcționale începând de mâine, 30 iunie.

Astfel, la nivelul municipiului Buzău, acestea vor fi deschise în sediul Primăriei Buzău, în Piața Centrală, în Piața Crâng și în incinta cabinetului Euro optic din cartierul Dorobanți.

În plus, în baza unui protocol încheiat între Primăria Buzău și Colegiul Farmaciștilor, toate farmaciile din oraș vor constitui puncte de prim-ajutor.

Este important ca în zilele caniculare să evităm deplasările în orele când soarele arde cel mai tare, adică între 11.00 și 17.00.  Și totuși dacă o facem, să mergem pe la umbră și să ne protejăm cât mai bine.

Un adevărat ghid de supraviețuire pe caniculă puteți găsi pe medikatv.ro.