Actualitate

ZONA DE MUNTE, ÎMPÂNZITĂ DE POLIȚIȘTI! Rezultatele acțiunilor oamenilor legii

Sute de amenzi în valoare de peste 76 000 de lei, sute de kilograme de cetină de brad confiscate, precum și cantități importante de lemne de foc. Este bilanțul acțiunilor derulate în weekend de polițiștii din Buzău.

În perioada de 11-13 decembrie, poliţiştii buzoieni, împreună cu jandarmi, reprezentanți din cadrul Gărzii Forestiere și Regia Națională a Pădurilor, au continuat controalele pentru protejarea domeniului silvic și combaterea tăierilor ilegale de arbori, inclusiv a pomilor de Crăciun. În timpul acțiunii au fost verificate peste 140 de mijloace de transport. Neregulile nu au întârziat să apară. Printre șoferii prinși pe picior greșit s-a aflat și un tânăr din Gura Teghii care transporta lemne pentru care nu deținea documente legale.

“La data de 12 decembrie, poliţişti  din cadrul  Postului de poliţie Gura Teghii, au depistat  un tânăr de 28 de ani, domiciliat în localitatea Gura Teghii, care transporta cu atelajul hipo cantitatea de aproximativ 3 mc lemn foc fag, fără a deţine documente legale. Tânărul a fost sancţionat contravenţional conform Legii 171/2010 privind  stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos a fost  confiscat şi predat reprezentanţilor ocolului silvic.”, se menționează într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.

Cum se apropie Crăciunul, iar în această perioadă brazii sunt la mare căutare, polițiștii au depistat și șoferi care încercau să câștige un ban în plus tocmai prin vânzarea de  cetină de brad.

“Poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Beceni au depistat un bărbat în vârstă de 30 de ani, din localitatea Bisoca, în timp ce transporta pe DJ 204 M, pe raza comunei Mânzălești, cu autoturismul cantitatea de aproximativ 2 metri steri cetină de brad, fără a deţine aviz de însoțire. Bărbatul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice,  iar ca măsură complementară, cetina de brad a fost confiscată și predată reprezentanţilor ocolului silvic.”

Pe tot parcursul acțiunii de la sfârșitul săptămânii, polițiștii au aplicat 259 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 76 000 de lei. Totodată, ca măsură complementară, au confiscat aproximativ 5 mc material lemnos de foc și aproximativ 525 kg cetină, în valoare totală de 1000 lei.

Polițiștii din Buzău vor continua acțiunile de acest gen, în perioada imediat următoare.