Actualitate SĂNĂTATE

ANGAJAT DSP BUZĂU, CERCETAT DE PROCURORI PENTRU CĂ AR FI MERS LA SERVICIU DUPĂ CE AR FI FOST CONFIRMAT CU COVID-19

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău fac verificări într-un dosar privind zădărnicirea combaterii bolilor, vizat fiind un angajat al Direcției de Sănătate Publică Buzău.


Potrivit anchetatorilor, în perioada 25 iunie-1 iulie, angajatul Direcţiei de Sănătate Publică Buzău nu s-a izolat la domiciliu, deşi la data de 25 iunie intrase în contact cu o persoană confirmată ca fiind infectată cu COVID-19. Procurorii arată că reprezentantul DSP și-a continuat activitatea profesională în cadrul instituţiei chiar şi după data 29 iunie, zi în care a fost testat pozitiv cu coronavirus.
Dosarul ce vizează săvârșirea infracțiunii de “Zădărnicirea combaterii bolilor” a fost înregistrat, miercuri, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău.

Iată comunicatul remis de procurori:

”La data de 05.08.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, a fost  înregistrată  o cauză penală având ca obiect infracţiunea de „Zădărnicirea combaterii bolilor ”, prevăzută de art.  352 alin. 2 Cod penal.

S-a reţinut faptul că, în perioada 25.06.2020-01.07.2020, un angajat al Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, nu a adoptat măsura izolării la domiciliu, deşi – la data de 25.06.2020 – intrase în contact cu o persoană confirmată ca fiind infectată cu virusul COVID-19, continuând să îşi desfăşoare activitatea profesională în cadrul instituţiei, chiar şi ulterior datei de 29.06.2020, când a fost şi aceasta testată pozitiv ca având acelaşi virus.

Cercetările penale în cauză vor fi efectuate, cu celeritate, de organele de poliţie, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.

Precizăm că activităţile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au drept scop administrarea probatoriului, cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi prezumţiei de nevinovăţie.


Citește și: http://sansanews.ro/si-acum-nucleara-vine-de-la-parchet-angajatul-anchetat-pentru-zadarnicirea-combaterii-bolilor-e-chiar-sefa-epidemiologilor-dr-carmen-scintei-ce-a-facut/