SĂNĂTATE

CUM S-AU ÎMBOLNĂVIT PACIENȚII DE LA SPITALUL SĂPOCA. Primele concluzii ale anchetei

 O primă concluzie desprinsă de specialiști în urma anchetei epidemiologice desfășurate la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, acolo unde au apărut primele cazuri de infecție cu coronavirus.

În cazul infectării cu SARS-COv-2  a două paciente din secția Ojasca, ancheta epidemiologilor ar fi scos la iveală, cel puțin la o primă evaluare, că responsabil de transmiterea virusului ar fi personalul care le-a avut în grijă pe cele două bolnave, confirmate ulterior cu COVID-19.

Femeile erau internate de mai multă vreme în secția de la Ojasca și nu au avut contact cu nicio persoană din afara spitalului, astfel că singura variantă pe care merg epidemiologii este că virusul ar fi fost transmis de personalul secției.

De aceea, s-a decis testarea cadrelor care au intrat în contact cu cele două bolnave de la Ojasca, descoperite cu COVID -19.

În afara celor două paciente de la Ojasca, internate în spitalul din Râmnic după ce au fost descoperite cu COVID-19, un al treilea caz a fost înregistrat la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, în secția de Psihiatrie Cronici.

Este vorba despre o femeie care a fost testată înainte de a fi transferată în secția de boli paliative. După ce a fost confirmată cu COVID-19, pacienta a fost internată în Spitalul Județean Buzău, având și sechele în urma unui accident vascular cerebral. Personalul medical care a intrat în contact cu această bolnavă va fi testat luni.

În urma confirmării celor trei cazuri de coronavirus în Spitalul de Psihiatrie Săpoca,  autoritățile au dispus o serie de măsuri.

În afara dezinfecției, au fost depistați 67 de contacți, personal medical, la care se adaugă 8 pacienți, care sunt fie testați, fie monitorizați medical.