Alertă Coronavirus Buzău SĂNĂTATE

MINISTRUL SĂNĂTĂȚII, NELU TĂTARU, DIN NOU LA BUZĂU. Ce a verificat la Spitalul Județean, ce sarcini a trasat medicilor

Vizită neașteptată a ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, luni dimineață, la Spitalul Județean Buzău. Pentru a doară oară în această pandemie, ministrul a descins în cel mai mare spital al județului, unde s-a interesat de bolnavii COVID-19, de câte locuri mai sunt disponibile în spital, dar și despre situația din secția de Terapie Intensivă. Vizita a durat doar câteva minute.

”În jurul orei 10, domnul Nelu Tătaru, ministru al Sănătății a făcut o vizită la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Domnul ministru s-a interesat de afluxul pacienților din ultima perioadă, care este situația locurilor disponibile din secția A.T.I, situația rezultatelor la pacienții testați pentru COVID-19 dar și despre colaborarea cu spitalul suport COVID”, au anunțat ulterior vizitei reprezentanții Spitalului Județean Buzău.

Iată ce a declarat șeful UPU din Spitalul Județean, Adrian Zoican, după vizita ministrului Sănătății:

”S-a discutat  situația actuală, ne-a întrebat câte prezentări avem, dacă avem echipamente, dacă avem multe cadre medicale infectate, dacă e deficit mare de personal, ce trebuie să facem să reducem îmbolnăvirile, probleme specifice pandemiei.

Noi i-am vorbit despre  numărul mare de prezentări, legat de posibilitățile noastre de lucru, de capacitatea de lucru a PCR-ului. de locurile de cazare  a pacienților, de faptul că spitalul de la Rm.Sărat e aproape plin, că suntem și noi aproape depășiți și încercăm să facem față nebuniei. Atitudinea domnului ministru a fost pozitiva, a fost deschis către dialog și ne-a spus că va reveni aici”.