Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

EXCLUSIV! GROPI PLINE CU RESTURI DE ANIMALE LA RÂMNICU SĂRAT. Poliția, în control (Update)

UPDATE: Situația de la Râmnicu Sărat a fost sesizată inițial la Prefectura Buzău, care, la rândul ei, a trimis sesizarea către Poliție și Direcția Sanitar Veterinară, instituțiile autorizate în această situația pentru a face verificări. La acest moment, echipe mixte formate din polițiști și inspectori sanitar-veterinari sunt la fața locului.

”În urma unei sesizări, polițiștii, împreună cu reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinare s-au deplasat pe un teren de pe raza municipiului Râmnicu Sărat, unde a fost reclamată existența mai multor resturi/deșeuri de origine animală. La acest moment sunt derulate verificări pentru a stabili cu exactitate proveniența acestora și împrejurările în care au ajuns pe terenul respectiv”, a spus Ane Marie Vrapciu, purtătorul de cuvânt IPJ Buzău.

Comisarii Gărzii de Mediu nu au luat parte la acest control. Asta pentru că potrivit noilor prevederi legate, apărute în 2018, deșeurile de origine animaliere sunt considerate subproduse intrând sub incidența Regulamentului 1069 din 2009. Cu alte cuvinte, aceste deșeuri sunt exceptate din Legea privind regimul deșeurilor astfel că aspectele sesizate la Râmnicu Sărat intra în atribuțiile de soluționare ale Direcției Sanitar Veterinare și nu ale Gărzii de Mediu.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Amplă acțiune de control a Poliției la Râmnicu Sărat, în urma unor reclamații cu privire la depozitarea ilegală a unor resturi de animale.

Sesizarea ce se referă la un abator din municipiu circulă de patru zile pe rețelele de socializare. Redăm mai jos textul postat pe Facebook, însoțit și de două filmări video care arată dezastrul ecologic de la Rm. Sărat.

Publicată de Stefanel-Veronel Stefaniu pe Vineri, 10 iulie 2020

”La Rm-Sărat miros groaznic de mortăciuni. 3 gropi de 8 pe 6 metri pline cu resturi provenite din sacrificarea animalelor de la abatorul Global ProCarm .Cartierul C I PARHON din Râmnicu Sărat, invadat de miros insuportabil. ALOOO ,GARDA DE MEDIU!!!!.PRIMĂRIA ȘI ORGANELE COMPETENTE! DORMIȚI SAU LUAȚI ȘPAGĂ???!!!!! Dacă e opera lor sau a altora, înseamnă că au infestat pânza freatică. Cei de la mediu ar trebui să se autosesizeze”.

Publicată de Stefanel-Veronel Stefaniu pe Vineri, 10 iulie 2020