Actualitate

CUI DECLARĂ RĂZBOI PRIMĂRIA! AȘA NU SE MAI POATE….

Pe lângă grija de a se proteja de noul coronavirus, buzoienii mai au un stres în plus în această perioadă. Este vorba despre țânțarii care au invadat parcurile din oraș, și nu numai. La orele serii, buzoienilor le este aproape imposibil să se plimbe pe aleile parcurilor din cauza țânțarilor care s-au înmulțit semnificativ în urma ploilor din ultima vreme. Pentru a stârpi aceste insecte care provoacă disconfort atât în parcuri, cât și în zona blocurilor, autoritățile au dat start dezinsecției.

În prezent, angajații firmei de salubrizare sunt la a doua etapă de dezinsecție la sol. Muncitorii au început să împrăștie substanțele împotriva țânțarilor chiar din Parcul Crîng, cel mai aglomerat parc din oraș, și vor ajunge în zilele următoare în toate cartierele Buzăului.

Iar din weekend, se va trece la dezinsecția pe calea aerului. Deși specialiștii Institutului Cantacuzino au arătat că împrăștierea substanțelor din avion nu ar avea o eficacitate corespunzătoare, autoritățile din Buzău au decis să continue și anul acesta aviotratamentul.

“Chiar dacă Institutul Cantacuzino nu o recomandă, mai multe orașe și chiar orașe mari au introdus și aviotratamentul, care la noi a fost eficient în ultimii ani. Și între 17 și 19 iulie vom introduce și noi aviotratamentul, adică substanțe împotriva țânțarilor direct din avion. ”, a declarat pentru șansanews.ro primarul Constantin Toma.

Pe de altă parte, în acest sezon cald, la Buzău a fost înregistrat un singur caz de infecție West Nile, cu virusul transmis în principal de țânțari. Este vorba despre un bărbat din Prahova dar care a locuit circa două săptămâni la Beceni.

Pe lângă țânțari, și căpușele continuă să atace. Insă, numărul buzoienilor care au ajuns la spital mușcați de căpușe a fost în scădere față de anul trecut.

”Comparativ cu anul trecut, când numărul prezentărilor la U.P.U al persoanelor mușcate de căpușe era foarte mare, anul acesta observăm o scădere a numărului de prezentări, fie datorată contextului  epidemiologic actual, fie de conștientizarea pericolului provocat de mușcătura de căpușă, oamenii țin cont de recomandările medicale și se protejează. De la începutul lunii iulie am avut 10 prezentări, adică la jumătate față de situația de anul trecut”, a declarat purtătorul de cuvânt al SJU Buzău, Adriana Bunilă.