Actualitate POLITICĂ

NEDUMERIRE PSD: ”Noi unde și cum vom face campanie de luni”

PSD Buzău a organizat, în prima zi de campanie electorală, o conferință de presă pentru prezentarea candidaților la alegerile parlamentare. Cu o Sală Mare a Consiliului Județean aproape goală, excepție făcând câțiva jurnaliști cărora li s-a permis accesul (a fost limitată participarea la un singur reprezentant al fiecărei instituții media acreditate), principalii lideri ai organizației au rostit scurte mesaje. Președintele Marcel Ciolacu, care deschide lista PSD Buzău pentru Camera Deputaților, a apărut la conferință însoțit de senatorul Lucian Romașcanu, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, primarii din Buzău și Râmnicu Sărat, Constantin Toma și Sorin Cârjan.

Liderul PSD, mesaj critic la adresa Guvernului și a măsurilor decise ieri

”În afară de această criză sanitară mondială, cu accente din ce în ce mai drastice și mai dezastruoase în privința României, și parcă nu era de ajuns acest ghinion, avem și cel mai incompetent și corupt Guvern post-decembrist. Va fi o perioadă complicată. Astăzi e prima zi de campanie. Din câte am înțeles și eu de la președintele României care nu are altă obsesie decât de a organiza alegeri pe 6 decembrie, e posibil ca, de luni, să se încheie această campanie electorală .

Așteptăm cu toții explicații la restricțiile anunțate ieri în ședința de Guvern și să ni să spună cum se va desfășura această campanie electorală astfel încât drepturile și libertățile românilor să nu fie încălcate prin acte normative pe care Guvernul nu are dreptul să le emită. Înțelegem necesitatea unor restricții. Vreau să vă amintesc că domnul profesor Rafila ne anunță de aproape 3 luni că trebuie să adoptăm aceste restricții, mai ales în privința transportului în comun….Nu înțelegem de ce au fost luate cu atâta întârziere.”

Lucian Romașcanu, candidat PSD pentru Senat

”Din păcate vom avea parte de o campanie atipică, dacă se vor atinge acele cifre pomenite aseară, nu înțelegem cum se va putea face campanie în localități sau zone aflate sub carantină totală. Ne vom adapta, vom fi alături de cetățeni prin mesaje atât în online, cât și în media. Vom încerca să trecem peste impedimentele evidente, sunt grupuri de oameni care nu au acces la online, va fi foarte greu pentru toată lumea, dar suntem pregătiți să facem față.”

Constantin Toma, primar mun. Buzău

”M-am bucurat că au fost preluate în platforma guvernare a PSD pentru dezvoltare locală și regională și patru dintre proiectele mele: creșterea autonomiei locale, dezvoltarea locală și regională prin tranziția de la economia liniară la economia circulară, stimularea locală a înființării de companii care să producă bunuri de consum internațional, mondial și construirea unei identități naționale prin punerea în valoare a trecutului și tradițiilor noastre.”

Petre Emanoil Neagu, președinte CJ Buzău

”Trăim vremuri pe care nu le-am trăit niciodată. Astăzi începe campania electorală în condiții pe care nu cred că le ”visa” nimeni acum un an sau chiar acum câteva luni. Asta este partea mai puțin bună. Partea bună, trăim astăzi o premieră. Nu cred că s-a mai întâmplat vreodată în istoria alegerilor, fie în perioada interbelică sau în perioadă de după 1990. Astăzi, noi, cei din Partidul Social Democrat, și nu doar noi, toți buzoienii avem șansa și onoarea ca, în premieră, un președinte al unui partid, cel mai mare partid din România, domnul Marcel Ciolacu își lansează candidatura de la Buzău. Asta ce înseamnă? Înseamnă că pe noi, membri PSD, pe noi aleșii locali ne responsabilizează. De data asta ”ora exactă”, în politica românească se va da de la Buzău. Cu echipa de parlamentari, cu ”Tomiță”, cu domnul primar de la Râmnicu Sărat, cu toți aleșii locali în urmă cu patru ani am început să dezvoltăm Buzău , să-l ducem acolo unde trebuie. Împreună cu noua echipă de parlamentarii, cu noii aleși locali, cu toți buzoienii vom continua să dezvoltăm Buzăul!”