Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

ASTĂZI:302 TESTE, 149 DE POZITIVI! Evoluții în focarele de la Berca și Săpoca

Ziua de vineri a adus un nou record negativ la Buzău. Numărul persoanelor confirmate cu infecția SARS-CoV-2 la un interval de 24 de ore a fost de 149, după ce în urmă cu o zi cifra ajunsese la 99 de cazuri într-o zi. Practic, vorbim de cel mai mare număr de confirmări. Și, în plus, cifrele ne arată că am ajuns ca jumătate dintre cei testați să fie confirmați.

Creșterea însă poate fi explicată prin numărul foarte mare de bolnavi depistați pozitiv COVID-19 din focarul de la Berca. În căminul Filantropica sunt 26 de bătrâni confirmați în ultimele ore. Focarul numără, în total, 54 de persoane.

Pe de altă parte, continuă să vină un număr foarte mare de rezultate pozitive și din clinicile private, unde tot mai mulți buzoieni, fie trimiși de angajatori, fie din propria inițiativă pentru că au o suspiciune de boală, ajung să se testeze. Astăzi, 24 de pacienți pozitivi au aflat rezultatul după ce s-au testat la clinicile private.

Tot vineri a venit confirmarea pentru încă 12 persoane din Spitalul de Neuropsihiatrie din Săpoca, acolo unde primul focar a fost declarat pe 18 oCtombrie , în secția Ojasca, și unde până astăzi au mai fost înregistrate alte patru focare, în tot atâtea secții din Spitalul Săpoca.

Alți trei buzoieni au fost diagnosticați în alte județe. Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 8 și 95 de ani.

Astfel, vineri numărul buzoienilor infectați cu SARS-CoV-2 , de la debutul pandemiei, a ajuns la 4410, cifră care duce județul la o rată de 1,62 de îmbolnăviri la o mie de locuitori.