Actualitate

150 km de alergare pentru viață pe drumul morții. Modul prin care un buzoian cere montarea separatoarelor de sens pe E85

„E85 e drumul pe care se moare cel mai des”, este un fapt cunoscut de toți românii și de toți care pot lua măsuri pentru a diminua numărul accidentelor. Cu toate acestea, măsurile întârzie să apară. De exemplu amplasarea unor separatoare de sens. Este una dintre măsurile cerute, în repetate rânduri, de cei care fie au pierdut pe cineva drag în urma unui accident rutier, fie de șoferii care se gândesc că oricând ar putea fi victimele unui eveniment rutier grav. Unul dintre aceștia este și Cosmin Răileanu, un antreprenor din Râmnicu Sărat, care vrea să tragă un semnal de alarmă, într-un mod mai puțin obișnuit.

Buzoianul, pasionat de mișcare, și care obișnuiesc să participe și la maratoane și-a propus să alerge de la Bacău până acasă, la Râmnicu Sărat, pe E85. În total, va parcurge o distanță de 150 de kilometri, în alergare, pe cel mai periculos drum. Tocmai pentru că este conștient de cât de periculos este acest drum, își dorește ca atunci când cei doi copii ai săi se vor urca la volan, să poată fi mai în siguranță.

”Sunt antreprenor, dar și tatăl a doi copii, care peste ceva vreme se vor urca la volan.Vreau să știu că se vor întoarce acasă cu bine atunci când vor merge pe E85. E85 e drumul pe care se moare cel mai des.. Ziua și omul care nu mai ajunge acasă la familie. Putem să facem ceva mai mult decât să ne înfuriem. Va propun să alergăm pentru prevenție și pentru separatoare de sens”, spune Cosmin Răileanu.

Evenimentul are loc pe  5 noiembrie, de la miezul nopții,când Cosmin Răileanu va porni în alergare din Bacău, pe E85, către familia sa din Râmnicu Sărat.

”Este o provocare de 150 km, cât are cea mai periculoasă porțiune din acest drum. Prevenția și separatoarele de sens salvează vieți pe șoselele din Romania. Poate ți se pare o nebunie: să alergi ca să “faci mai bine” un drum. Dar, nu este! Te invităm și pe tine să te alături acestui challenge și să parcurgi în 24 de ore cât de mulți kilometri poți”, spune Cosmin.