Actualitate

19.000 DE ELEVI DIN BUZĂU, ÎN ONLINE SĂPTĂMÂNA ACEASTA. 2 comune sunt în scenariul roșu, 21 în scenariul galben

Crește tot mai mult numărul copiilor din județul Buzău care învață exclusiv online.

Dacă săptămâna trecută erau 11.900 de elevi care studiau de acasă din fața calculatorului, luni, 22 martie, sunt circa 19 mii de  copii care  sunt nevoiți să participe la cursuri online.  Dintre aceștia, o sută de copii sunt din școlile  Bozioru și Măgura, localități aflate în scenariul roșu, cu rate de incidență peste 3 la mia de locuitori. Ceilalți copii sunt din alte 21 de comune care sunt în scenariul galben din cauza COVID-19, scenariu ce permite participarea la cursuri doar a elevilor din ciclul primar și din clasele terminale, precizează  inspectorul general al ISJ Buzău, Ionel Meiroșu.

De la începutul celui de-al doilea semestru școlar, la Buzău, s-au infectat cu noul  coronavirus 36 de angajați din școli: 30 sunt profesori, un angajat face parte din personalul auxiliar și 5 sunt cadre nedidactice.

Iată lista localităților în care se înregistrează cazuri de coronavirus și incidența după care se desfășoară cursurile, săptămâna aceasta, în județul Buzău. De menționat că valorile luate în calcul sunt cele de de vineri: