Actualitate SĂNĂTATE

FOCAR DE COVID-19 LA SPITALUL CFR. 6 angajați, pozitivi la coronavirus

Focar de coronavirus la Spitalul CFR din Buzău.  6 persoane din rândul angajaților secției de Chirurgie Generală au fost diagnosticate cu infecție cu coronavirus. Este vorba despre 3 asistente și despre 3 infirmiere.

Totul ar fi pornit de la o infirmieră, care la intrarea în tură, a reclamat că nu se simte bine. I s-a făcut test rapid, care a ieșit pozitiv, astfel că s-a trecut la identificarea contacților femeii și la testarea lor. În final, 3 asistente și 3 infirmiere au ieșit pozitive, ceea ce a dus la declararea focarului și suspendarea temporară a activității secției de Chirurgie Generală, pentru realizarea dezinfecției terminale.

”E un focar care nu a ridicat probleme mari. Am descoperit primele cazuri cu teste rapide, apoi am continuat testarea PCR. S-au luat măsurile necesare prin dezinfecția terminală prin sistarea activității o perioadă limitată de timp a secției: a Blocului Operator, Terapie Intensivă și Chirurgie, unde a fost focarul. S-a făcut dezinfecția terminală, a fost testat personalul, cu excepția celui vaccinat, astfel că de astăzi activitatea se derulează normal”, a declarat pentru șansanews.ro medicul epidemiolog Carmen Scîntei de la Direcția de Sănătate Publică Buzău.

Etichete