Actualitate Șansa de Nehoiu

“2 vârfuri în 24 de ore”. Gabriel Băicuș începe aventura în Himalaya. Cu ce gânduri pornește în cea mai importantă expediție

Sursa Fb/Gabriel Băicuș

Îndrăznește să visezi și vei ajunge departe! Alpinistul din Nehoiu, Gabriel Băicuș, cel care în toamnă facea public proiectul său de suflet, unul extrem de îndrăzneț, acela de a atinge două dintre cele mai înalte vârfuri ale lumii în mai puțin de 24 de ore, o premieră pentru alpinismul românesc, începe marea aventură.

Astăzi, 6 aprilie, Gabriel pornește spre Himalaya, pentru ca săptămâna viitoare să înceapă efectiv ascensiunea spre cele mai înalte culmi din lume. Va fi o expediție care se va întinde pe parcursul a circa două luni dar, la finalul căreia, dacă vremea îi va permite și toate vor decurge așa cum și-a propus, Gabriel, tânărul născut la Nehoiu, care iubește muntele mai mult ca orice, își va vedea cu ochii cel mai mare vis și totodată va deveni primul român care a reușit o asemenea performanță.

Sursa Fb/ Gabriel Băicuș

După ce luni bune a povestit despre proiectul său măreț, a arătat întregii țări unde vrea să ajungă și să ducă steagul românesc, Gabriel Băicuș a ajuns în punctul în care trebuie să își strângă lucrurile necesare în rucsac și să pornească ascensiunea spre Everest și Lhotse. Vineri seară se va urca în avion și va porni spre Himalaya.

Alpinistul Gabriel Băicuș

O asemenea expediție, la mii de metri altitudine, nu va fi deloc ușoară. Va presupune zile întregi de aclimatizare, de pregătire a organismului pentru a face față condițiilor de pe înaltele culmi. Pentru început, în prima parte a ascensiunii, Gabriel va avea alături un grup de pasionați de alpinism. Ulterior, va începe cea mai importantă etapă.

Dacă vremea îi va permite iar perioada de aclimatizare va decurge așa cum și-a propus, Gabriel estimează că va ajunge în punctul zero, și anume atingerea celor două vârfuri în mai puțin de 24 de ore, la jumătatea lunii mai.

Alpinistul Gabriel Băicuș

Pe tot parcursul aventurii sale, Gabriel va împărtăși cu cei de acasă, și nu numai, fiecare moment petrecut pe munte. Cu ajutorul unor dispozitive speciale,  va putea fi monitorizată activitatea sa de zi cu zi, pe rețelele de socializare.

Alpinistul Gabriel Băicuș

Sursa Fb/ Gabriel Băicuș

Deși s-a pregătit intens pentru expediție, Gabriel recunoaște că are emoții dar, suportul celor din jur, toate încurajările și felicitările pentru ceea ce face, i-au dat curaj să meargă mai departe și încredere că poate realiza ceea ce și-a propus: să urce în 24 de ore pe două vârfuri de peste 8 000 m fiecare, Lhotse(8516 m) și Everest (8848m).

Alpinistul Gabriel Băicuș

Gabriel Băicuș este un alpinist cu experiență care, de-a lungul anilor, a escaladat munții din Europa, Africa de Nord, Japonia.