Actualitate

(FOTO) De data asta chiar începe! Moment zero în Piața Daciei

După luni bune în care startul lucrărilor de reabilitare a Pieței Dacia a tot fost amânat, lucrurile începe să se miște. Joi dimineață, pe platoul din centrul orașului au apărut primii muncitori, pentru organizarea de șantier.

Muncitorii au amplasat containere pe platou și delimitează zona de lucru.

În ultima perioadă, autoritățile au anunțat de mai multe ori începerea lucrărilor în centrul municipiului, dar fără ca acest lucru să se întâmple. Ultimul termen avansat a fost 4 aprilie, dar platoul din Piața Dacia a rămas ca și înainte, fără ca vreun muncitor să execute vreo lucrare.

Într-o intervenție în emisiunea Focus News, de la Focus Tv, reprezentantul firmei care a obținut contractul de reabilitare a vorbit despre motivul care ar fi dus la amânarea lucrărilor.  Problemele sunt legate, a declarat Annemary Enescu, de multitudinea rețelelor de apă și energie electrică, toate acestea urmând să fie mutate din acest loc. Pe de altă parte, reprezentantul firmei de construcții dă asigurări că termenul de finalizare va fi respectat, întârzierile vor fi recuperate iar Piața Dacia va fi modernizată în termenul prevăzut în contract, 12 luni.

“Nu a depins nici de noi, și nici de primărie. Avem niște probleme legate de utilități, nu știm exact pe unde trec. Săptămâna aceasta începem să punem organizarea de șantier și va fi gata cum s-a discutat. Este vorba despre rețele de apă, de electricitate. Acolo, după cum ați văzut, sunt numai cabluri, trebuie luate și puse undeva, noi am fi început demult. Dar, de săptămâna aceasta vor fi colegii mei acolo, pentru că începem organizarea de șantier și, între timp, sperăm să avem toate rețelele date la o parte de furnizori.”

Cum ar trebui să arate Piața Dacia, până la sărbători, vedeți AICI.