Actualitate

Ziua Porților Deschise la Jandarmeria Buzău. Ce i-a încântat pe copii

Zi specială pentru jandarmii buzoieni la împlinirea a 172 de la înființarea Jandarmeriei Române. Curtea instituției s-a umplut astăzi de copiii dornici să cunoască tainele meseriei dar și dotările Jandarmeriei. Micii vizitatori au putut studia de aproape armamentul și testa echipamentele de intervenție. Atracțiile zilei au fost însă animalele de serviciu. Epu și Esu, cei doi câini veniți din ianuarie în echipa jandarmilor, s-au lăsat mângâiați de cei mici. La fel de prietenoși s-au dovedit a fi și cei doi armăsari veniți de la București, special pentru acest eveniment.

După o pauză de trei ani, porțile Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău s-au deschis din nou pentru vizitatori. Preț de câteva ore, misiunea jandarmilor, coordonați chiar de comandul unității, colonelul Virgil Cueru, a fost una cu totul specială: să le arate celor mici cât de frumoasă este meseria de jandarm.

Evenimentul a început fix la ora 10.00, iar la orele prânzului, curtea unității era plină de copii. Curioșii și atrași de sunetul sirenelor, cei mai mici au testat mașinile pe care, în mod normal, le văd doar pe stradă, în misiune.

Alții au fost curioși să cunoască și chiar să testeze armele și echipamentele din dotarea jandarmilor.

Vedetele zilei au fost animalele de serviciu. Cei mai mângâiați au fost Epu și Esu, cei doi câini, intrați recent în echipa IJJ Buzău. Detalii despre povestea celor două animăluțe aici.

La final, unii dintre micii vizitatori au spus că pe viitor s-ar putea orienta spre meseria de jandarm. Ce înseamnă să fii jandarm, copiii au putut afla chiar de la inspectorul șef al unității.

La plecare, cei mici au primit baloane, iar liceeni pliante cu toate informațiile necesare admiterii în școlile militare de formare a ofițerilor și subofițerilor jandarmi, condițiile de înscriere și probele ce ar urma a fi parcurse.