Actualitate SĂNĂTATE

VINE VACCINUL ANTI-COVID LA BĂTRÂNII DE LA COMPLEXUL ALEXANDRU MARGHILOMAN. O echipă mobilă de la LPS îi imunizează pe bunici, înainte de Paști

O echipă mobilă de vaccinare ajunge,  sâmbătă, 1 mai,  la Complexul de Servicii pentru Persoane Vârstnice Alexandru Marghiloman din Buzău.

Echipa care îi va imuniza anti-COVID pe bătrânii din azil provine din centrul de vaccinare de la Liceul cu Program Sportiv. Medici și asistente se vor deplasa începând cu ora 10.00 la Complexul de Servicii pentru Persoane Vârstnice Alexandru Marghiloman și îi va vaccina pe  bătrânii de aici, care doresc să le fie inoculat serul anti coronavirus.

Transportul echipei de vaccinare se va face  cu un autovehicul din dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău.

De altfel, în acest sens, DSP a trimis deja o adresă autorităților care trebuie să sprijine acțiunea de vaccinare a bătrânilor:

”Vă adresăm rugămintea să aprobați planificarea vaccinărilor, cu informarea tuturor instituțiilor cu atribuții în legătură cu echipele mobile, pentru a se asigura mijloc de transport  pentru echipele mobile precum și echipe de Poliție și Jandarmerie pentru însoțirea echipei mobile de vaccinare”, se arată în adresa transmisă de DSP Nucleului Județean de Vaccinare Buzău.

Echipa mobilă de vaccinare este fomată dintr-un medic coordonator, 2 asistenți medicali și un registrator.

O astfel de acțiune a fost organizată și vineri  când echipa mobilă de vaccinare de la nivelul Centrului de Vaccinare din Rm.Sărat s-a deplasat în vederea vaccinării  personalului la societatea Fermit S.A.