Alertă Coronavirus Buzău

26 DE CAZURI NOI DE COVID-19 ȘI UN DECES, RAPORTATE LUNI, LA BUZĂU

26 de cazuri noi de coronavirus raportate, luni, la Buzău. Este vorba despre pacienți cu vârste între 11 luni și 73 de ani. Cu aceste noi îmbolnăviri, Buzăul a ajuns la un total de 1181 de cazuri, dintre care 654 de pacienți s-au vindecat iar 34 au murit.

Ultimul deces a fost raportat chiar luni de Direcția de Sănătate Publică. Este vorba despre un bărbat de 77 ani din Buzău confirmat cu SARS-CoV-2 în data de 9 iulie. Omul a fost internat inițial  la Spitalul din Râmnicu Sărat. Starea de sănătate i s-a agravat, iar pacientul a fost transferat pe sectia de ATI a SJU Buzău în 24 iulie. Medicii nu l-au putut salva însă. Avea mai multe afecțiuni cardiace și renale.

Luni, în județul Buzău sunt în carantină la domiciliu 141 de buzoieni iar în izolare 134. Printre cei care sunt în izolare la domiciliu, se află și 60 de bolnavi pozitivi care nu au mai putut fi internați pentru că nu mai sunt locuri în spitalele din județ iar starea lor de sănătate a permis ca ei să rămână acasă.

”Întrucât la acest moment, în județul Buzău, toate paturile destinate internării acestei categorii de pacienți sunt ocupate, un număr de 60 de pacienți confirmați pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară, se află în izolare la domiciliu.”, transmite conducerea DSP Buzău.