Alertă Coronavirus Buzău

30 DE CAZURI NOI DE CORONAVIRUS, DUPĂ O ZI CU MAI PUȚINE TESTĂRI. Situația din Buzău și din țară

Buzăul a sărit de 800 de cazuri de coronavirus. Ultima raportare a autorităților, cea de luni, 13 iulie, arată 30 de cazuri noi de îmbolnăvire în rândul buzoienilor, ceea ce face ca județul să ajungă la 824 de cazuri, de la debutul pandemiei. De asemenea, luni, este raportat încă un deces în rândul bolnavilor de COVID-19. Ce este și mai grav este că cele 30 de noi confirmări în 24 de ore vin pe un număr de teste mai mic decât de obicei, dat fiind că în week-end sunt mai puține analize efectuate decât în zilele lucrătoare.

Pacienții diagnosticați și raportați luni cu infecție cu coronavirus au vârste cuprinse între 5 luni și 81 de ani și au fost internați în Spitalul Municipal din Rm.Sărat și în Spitalul Județean Buzău. Majoritatea bolnavilor s-au prezentat la Urgențe cu stare de rău, au fost testați iar analizele au arătat că sunt infectați.

Tot luni, Buzăul înregistrează încă un deces, al 24-lea. Este vorba despre un bătrân de 80 de ani, care era internat la Spitalul Clinic Colentina București. Avea mai multe afecțiuni dar și infecție cu noul coronavirus.

Conform raportării prezentate luni de Grupul de Comunicare Strategică, România înregistrează 413  cazuri noi de coronavirus și 16 decese în rândul bolnavilor cu COVID-19.

În total, România numără 32.948 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.552 au fost externate, dintre care 21.692 de pacienți vindecați și 1.860 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.  Totodată, până în prezent, 573 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Până luni, 1.901 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.